Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΤΙΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ Η ΟΖΩΔΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕ 130ΧΛΜ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΠΑΔΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!

Εξαπλώνεται, απ' ότι όλα δείχνουν, και έξω από τον Έβρο η οζώδης δερματίτιδα, καθώς ήδη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κοπάδι της Ξ...



Εξαπλώνεται, απ' ότι όλα δείχνουν, και έξω από τον Έβρο η οζώδης δερματίτιδα, καθώς ήδη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κοπάδι της Ξάνθης, και συγκεκριμένα στη Νέα Κεσσάνη, οδήγησε στην

πρώτη εκρίζωση του νομού πριν από 10 περίπου μέρες. Οι Ξανθιώτες ήταν σημαντικά πιο προετοιμασμένοι για πιθανή εμφάνιση του νόσου, με το 80% του ζωικού κεφαλαίου να έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ πολύ σύντομα θα εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 20%.

Υποψίες υπάρχουν παρόλαυτα για δεύτερο κρούσμα στη Ξάνθη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του deltatv.gr, ενώ ανησυχία για τους κτηνοτρόφους της περιοχής αποτελεί και το κρούσμα που παρουσιάστηκε στο Χαϊδευτό της Καβάλας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά. "Οι υπηρεσίες μας κάνουν καθημερινούς ελέγχους σε όλες τις κτηνοτροφικές ομάδες, ενώ από τα 25.000 ζώα έχουν εμβολιαστεί περίπου τα 20.000", δήλωσε ο πρόεδρος κτηνοτρόφων Ξάνθης, Θανάσης Λουκμάκιας. "Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εμφανιστούν άλλα κρούσματα"

Οι εμβολιασμοί στη Ξάνθη έλαβαν χώρα πριν από περίπου 10 μέρες, ενώ για να δράσει το εμβόλιο απατούνται γύρω στις 20. Κρίσιμες είναι λοιπόν οι επόμενες 10 μέρες για το ζωικό κεφάλαιο και της Ξάνθης.


e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.