Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ!!! ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ YALE!!!

Ο Αμερικανός ιστορικός από το Πανεπιστήμιο του Yale, Τίμοθι Σνάιντερ, εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Μαύρη Γη: Το Ολοκαύτωμα ως Ιστορία και...

Ο Αμερικανός ιστορικός από το Πανεπιστήμιο του Yale, Τίμοθι Σνάιντερ, εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Μαύρη Γη: Το Ολοκαύτωμα ως Ιστορία και Προειδοποίηση», στο οποίο παρουσιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ με μια διαφορετική οπτική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Atlantic, ο Χίτλερ παρουσιάζεται συχνά ως ένας ακραίος εθνικιστής που πίστευε πως η Γερμανία ήταν ανώτερο έθνος. Ο Snyder όμως πιστεύει πως αυτή η εικόνα έχει πολλά προβλήματα. Για εκείνος, αυτός αποτελούσε ένα φυλετικό αναρχικό, για τον οποίο τα έθνη άλλαζαν, οι νόμοι δεν είχαν ισχύ, το ίδιο και η ηθική.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο ιστορικό, το φαινόμενο της «ανθρωπιάς» προέρχεται από τους Εβραίους και για τον Χίτλερ η μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην «φυσιολογική ανταγωνιστική της κατάσταση» ήταν μόνο μέσω της εξόντωσης του συγκεκριμένου λαού. Κατά ένα τρόπο, ο Σνάιντερ υπαινίσσεται ότι ο Χίτλερ εξέφραζε ένα είδος οικολογικού αντισημιτισμού.

«Αυτό που έκανε ο Χίτλερ ήταν να αντιστρέφει τον τρόπο που βλέπουμε την ηθική και γι' αυτό τον σκοπό τον τρόπο που αναλογιζόμαστε την επιστήμη», ανέφερε ο συγγραφέας στο The Atlantic, εξηγώντας πως ο δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν αντίθετος στον Χριστιανισμό και στην ιδέα της συλλογικότητας όλης της ανθρωπότητας, ιδέες που προέρχονται από τον Εβραϊσμό.

Για εκείνον, το ιδανικό κράτος ήταν σχεδόν πρωτόγονο. Οι φυλές μάχονταν μεταξύ τους, αλληλοσκοτώνονταν και διεκδικούσαν τμήματα γης.

«Πρόκειται για ένα σκοτεινό, άδειο σύμπαν. Δηλαδή έτσι ο Χίτλερ το περιγράφει στον εαυτό του», εξηγεί ο Σνάιντερ.

Όσο ακραίο και αν ακούγεται, ο δικτάτορας έβλεπε τους Εβραίους σαν μια οικολογική απειλή για τον πλανήτη γη, καθώς προσπαθούσαν να αντιστρέψουν την αγριότητα της φύσης με τα... μηνύματα αλληλεγγύης και οικουμενικότητας. Ο συγγραφέας αναφέρει μάλιστα ότι αυτός συνήθιζε να χρησιμοποιεί συχνά τον όρο «unnatur» (αφύσικο).

Για να μπορέσει όμως να αναδειχθεί στην πολιτική, ο Χίτλερ παρουσίασε τον εαυτό του ως εθνικιστή που θα διαφύλασσε τα σύνορα της Γερμανίας. Γνώριζε πως ο εθνικισμός αποτελούσε δημοφιλές κίνημα και τον χρησιμοποίησε για να κερδίσει την συμπάθεια του λαού.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.