Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ... ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ...

Προσπάθεια να βρουν χώρο για τους πρόσφυγες καταβάλλουν οι αρχές στη Λέσβο μετά τα πρωινά επεισόδια στο λιμάνι κατά τα οποία χιλιάδες με...


Προσπάθεια να βρουν χώρο για τους πρόσφυγες καταβάλλουν οι αρχές στη Λέσβο μετά τα πρωινά επεισόδια στο λιμάνι κατά τα οποία χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να εισβάλλουν στο πλοίο Blue Star 1 για να φτάσουν Πειραιά. Αρχικά μετέφεραν τους περίπου 7.000 μετανάστες από το λιμάνι στην πλαζ Τσαμάκια, ωστόσο στη συνέχεια προτάθηκε νέο σχέδιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου Λέσβου, Ελευθέριου Παπαΐωάννου, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των μεταναστών από την πλαζ στα δύο κέντρα προσωρινής φιλοξενίας του νησιού και συγκεκριμένα ένα στην περιοχή Καρά -Τεπέ κι ένα στο πρώην στρατόπεδο της Μοριάς.

Η μεταφορά τους, όπως σημείωσε στο prototothema.gr, γίνεται με δύο λεωφορεία κι αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο κέντρα φιλοξενίας σε άνετες συνθήκες χωρούν από 1.500 μέχρι 2.000 άτομα.

Επεισόδια το πρωί

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας έγινε προσπάθεια το πρωί να αντιμετωπιστεί η εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στις 8 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του πλοίου Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν φωνάζοντας "Αθήνα- Αθήνα". Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.