Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΗΜΗΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΒΕΡΒΙΕ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΣΕ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ…….

Δικαστήριο των Βρυξελλών την Τετάρτη ανακοίνωσε ποινές που επέβαλε και που κυμμαίνονται από 10 μήνες φυλάκιση ως και 20 χρόνια κάθειρξη σ...



Δικαστήριο των Βρυξελλών την Τετάρτη ανακοίνωσε ποινές που επέβαλε και που κυμμαίνονται από 10 μήνες φυλάκιση ως και 20 χρόνια κάθειρξη σε 30 κατηγορούμενους εκ των οποίων κάποιοι δικάστηκαν ερήμην. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή τους και τη δράση τους σε τρομοκρατική οργάνωση.Η υπόθεση είναι το λεγόμενο «συριακό δίκτυο» και αφορά τη στρατολόγηση στο Βέλγιο υποψηφίων για τζιχάντ στη Συρία μεταξύ 2011 και 2014.Το δικαστήριο καταδίκασε 3 άτομα σε ποινή 20 ετών.

Ο ένας από αυτούς είναι ο Abdelhamid Abaaoud ο εγκέφαλος της ομάδας του Verviers ο οποίος και κινούσε τα νήματα από Ελλάδα και μάλιστα Αθήνα σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων εκείνης της περιόδου και τα σχετικά σήματα που είχαν στείλει οι βελγικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες για τη σύλληψή του.

Ο επικίνδυνος αυτός τζιχαντιστής που διέπραξε αποτρόπαια ειδεχθή εγκλήματα στη Συρία καταδικάστηκε ερήμην αφού συνεχίζει να διαφεύγει και για ενέργειες που διέπραξε πριν την υπόθεση του δικτύου Verviers.Απήγαγε τον μικρότερο αδερφό του Younes τον Αύγουστο του 2014 και οδηγήθηκε στην Συρία για τζιχάντ.Είναι πάντα καταζητούμενος.

Οι 2 άλλοι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν με 20ετή κάθειρξη είναι ηγετικά στελέχη τρομοκρατικής οργάνωσης.Είναι τα αδέρφια Abdelmouneim et Yassine L. Ο πρώτος λογικά είναι νεκρός στη Συρία σύμφωνα με την μητέρα του.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 12 ετών στον Khalid Z.Ο Khalid Z είναι το αρχέτυπο του στρατολόγου και μέντορα ,κυνικός που διέφθειρε τη νεολαία μιας ολόκληρης συνοικίας «,ανφέρει το σκεπτικό της απόφασης.Το δικαστήριο επέμεινε στο γεγονός ότι αυτός ο 41χρονος κάτοικος του Molenbeek του πιο εξισλαμιστικοποιημένου δήμου από τους 19 των Βρυξελλών είχε διμηουργήσει περίγυρο από νέους που εκτός των άλλων τους κατεύθυνε να κλέβουν για να χρηματοδοτήσουν τις αναχωρήσεις τους για ιερό πόλεμο στη Συρία.Ο ίδιος καταδικάστηκε και για μια σειρά από αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Καταδικάστηκαν επίσης 2 άλλα άτομα ως διευθυντικά στελέχη του δικτύου ηFatima A. και ο γιος της Soufiane A από 8 χρόνια φυλάκιση έκαστος.Η Fatima A. Τυγχάνει μητέρα των Abdelmouneim και Yassine L.»Η Fatima A. μόλυνε όλον το άμεσο πριβάλλον της και το εκπάιδευσε στην ισλαμιστική εξτρεμιστική ιδεολογία. Σαν τον Khalid Z., και αυτή λειτουργούσε ως μέντορας και υποκινούσε σε αδικήματα του κοινού δικαίου για χρηματοδότηση αναχωρήσεων για τζιχάντ σε Συρία «,αναφέρει το σκεπτικό απόφασης.Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν και οι Yoni M., Reda K., Rachid T. και ο Mohamed C.Επιβλήθηκαν κι άλλες ποινές αλλά πολλοί από του κατηγορουμένους καταδικάστηκαν ερήμην.(lalibre 29/7/15 )

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.