Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ... ΑΦΗΝΕΙ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ Ο ΟΛΑΝΤ.!

Μέρκελ: Χάθηκε η εμπιστοσύνη - Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ - Γιούνκερ: Θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο - Σουλτς:...


Μέρκελ: Χάθηκε η εμπιστοσύνη - Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ - Γιούνκερ: Θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο - Σουλτς: Δεν είναι μια ακόμη Σύνοδος, αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης.

Σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, το απόγευμα της Κυριακής.

Η κυρία Μέρκελ είπε πως από με βάση όσα γνωρίζει το Eurogroup δεν είναι σε θέση να δώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα και μοναδικό έγγραφο κάτι που, όπως τόνισε, δεν την εκπλήσσει.

«Δεν με εκπλήσσει, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχει χαθεί κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες.

«Δεν θα έχουμε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να δούμε τα υπέρ και τα κατά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ προσπάθησε να φανεί περισσότερο αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα εξετάσουν σήμερα κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι αύριο στην ευρωζώνη.

«Πρέπει να σηματοδοτήσουμε την έννοια της Ευρώπης και ποια είναι τα συμφέροντά μας, τι έχουμε από κοινού», ανέφερε, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει προσωρινό ή όχι grexit».

«Είτε θα μιλήσουμε για Ελλάδα εντός ευρωζώνης είτε για Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Χρειάζεται μια κοινή έννοια και αντίληψη», ανέφερε και κάλεσε την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθειες και να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.

Γιούνκερ: Θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή για λύση

Αποφασισμένος να παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη συμφωνίας δήλωσε ο
ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την επίτευξη μιας συμφωνίας», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει βούληση να συνεργαστούμε και πιστεύω να καταλήξουμε».

Σουλτς: Σήμερα αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης

Την ανάγκη να υπάρξει σήμερα κάποιο συμπέρασμα για το ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι αρχηγοί των κρατών δεν πρέπει να το αναβάλουν.

Όπως είπε, δεν πρόκειται απλώς για μια συμφωνία, αλλά για το αν θα υπάρχει η Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που την ξέρουμε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ευθύνη των Ελλήνων και των αρχηγών των κρατών-μελών.

«Δεν πρόκειται για μια απλή συμφωνία, αλλά για την απόφαση αν θα υπάρξει Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που ξέρουμε. Είναι ευθύνη των Ελλήνων και των ηγετών των κρατών-μελών», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι μια απλή Σύνοδος Κορυφής σήμερα. Είναι πολύ σημαντική ημέρα. Αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης. Θα απαιτηθεί από όλους να φτάσουν σε εποικοδομητική λύση για όλους».

Τσίπρας: Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία αν το θέλουν όλες οι πλευρές

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος για συμβιβασμό και υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αν το θέλουν όλες οι πλευρές.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό σήμερα αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και δήλωσε «έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό» εξηγώντας ότι «το χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης που θέλουν να τη δουν ενωμένη και όχι κατακερματισμένη». protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.