Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΝΑΣ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Ο Έλτον Σίμπσον, ένας άνδρας από την Αριζόνα ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στόχος μιας έρευνας για τρομοκρατία, είναι ο ένας από τους δύο ...

Ο Έλτον Σίμπσον, ένας άνδρας από την Αριζόνα ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στόχος μιας έρευνας για τρομοκρατία, είναι ο ένας από τους δύο δράστες που άνοιξαν την Κυριακή πυρ έξω από μία έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που είχε οργανωθεί από μία ομάδα που χαρακτηρίζεται αντι-ισλαμική, σε μία εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου.

Την πληροφορία την μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι ABC News επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του FBI.

Πράκτορες της Ομοσπονδιακής αστυνομίας και πυροτεχνουργοί ερευνούν την κατοικία του Σίμπσον στο Φίνιξ, μετέδωσε το ABC.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Φίνιξ KPHO TV μετέδωσε πως ο δεύτερος ύποπτος ζούσε στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων όπως και ο Σίμπσον, το Autumn Ridge Apartments. Δεν ανακοινώθηκε η ταυτότητά του και το διαμέρισμά του ερευνήθηκε, ανέφερε ο σταθμός, επικαλούμενος έναν πράκτορα του FBI.

Η εκπρόσωπος του FBI Κάθριν Σομόν στο Ντάλας δήλωσε πως δεν έχει άλλες πληροφορίες για τους υπόπτους. Ομάδα του FBI άρχισε να ερευνά το σημείο στις 04:15 (12:15 ώρα Ελλάδας) και εργάζεται ακόμη εκεί, ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 7.00 μ.μ. τοπική ώρα σε χώρο στάθμευσης του Curtis Culwell Center, ενός κλειστού αθλητικού κέντρου στο Γκάρλαντ, βορειοανατολικά του Ντάλας. Ο δανός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς, που διεξάγει εκστρατεία κατά του ισλάμ και βρίσκεται στη λίστα στόχων της Αλ Κάιντα, ήταν μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης.

Ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, ανέφερε σε ένα τουίτ πως «δύο από τους αδελφούς μας μόλις άνοιξαν πυρ εναντίον μίας έκθεσης τέχνης για τον Προφήτη Μωάμεθ στο Τέξας», σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE.

Στο χθεσινό συμβάν, οι δύο ύποπτοι οδήγησαν το αυτοκίνητό τους στο κτίριο προς το τέλος της εκδήλωσης και άνοιξαν πυρ με αυτόματα τουφέκια εναντίον ενός άοπλου φρουρού, τραυματίζοντάς τον στο πόδι, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας και τους δύο υπόπτους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους υπόπτους, αφού τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά, προσπάθησε να φθάσει ένα σακίδιο, πυροβολήθηκε ξανά και σκοτώθηκε, δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος του Γκάρλαντ, Ντάγκλας Έιτας.

Ο φρουρός αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες βγήκε από το νοσοκομείο. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Οι περισσότεροι από τους 200 ανθρώπους που παρακολουθούσαν την εκδήλωση ήταν ακόμη μέσα στο αθλητικό κέντρο όταν σημειώθηκε το συμβάν και δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί μέχρις ότου η αστυνομία μπήκε μέσα στο κτίριο και είπε σε όλους να παραμείνουν μέσα εξαιτίας ενός πυροβολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.