Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΣΚΟΤΣΕΖΑ ΛΕΣΒΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ... ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ...

ΜΙΑ ΝΕΑ «σιδηρά κυρία» με καταγωγή από τη Σκοτία ίσως εκκολάπτεται στους κόλπους των Συντηρητικών. Κατά σύμπτωση, το προφίλ της μοιάζει μ...

ΜΙΑ ΝΕΑ «σιδηρά κυρία» με καταγωγή από τη Σκοτία ίσως εκκολάπτεται στους κόλπους των Συντηρητικών. Κατά σύμπτωση, το προφίλ της μοιάζει με εκείνο της Θάτσερ, αφού και οι δύο προέρχονται από λαϊκές οικογένειες. Αν ο πατέρας της πρώην πρωθυπουργού ήταν ένας απλός μπακάλης, ο γονιός της 36χρονης Ρουθ Ντέιβιντσον, σημερινής αρχηγού του Συντηρητικού Κόμματος στη Σκοτία, δούλευε σε εργοστάσιο ουίσκι στη φτωχική συνοικία Κάσλμιλκ της Γλασκόβης, όπως και η μητέρα της.

Σε περίπτωση που ο Κάμερον χάσει τις εκλογές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία των Συντηρητικών. Πολλοί τον κατηγόρησαν για «πολιτική γκάφα» που προδίδει ηττοπάθεια, ωστόσο εκείνος μάλλον ήξερε τι έκανε. «Δεν μπορώ να βάλω όριο στις φιλοδοξίες της Ρουθ Ντέιβιντσον. Αλλωστε, τη θεωρώ πολύ ικανή», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Η ώρα της γυναίκας», ερωτώμενος για το διάδοχό του.

Αναφέρθηκε άλλωστε σε ένα «πνευματικό παιδί του», αφού ο ίδιος την προέτρεψε το 2008 να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν οι Τόρις αναζητούσαν άφθαρτα πρόσωπα ως αντιστάθμισμα στο «σκάνδαλο των κοινοβουλευτικών δαπανών». Ο Κάμερον έβαλε το χεράκι του για να αναδειχθεί η Ρουθ το 2011 στην ηγεσία των Σκοτσέζων Συντηρητικών. Πόση τύχη μπορεί να έχει η εκλεκτή του αρχηγού απέναντι σε «ιερά τέρατα» των Τόρις, όπως ο δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ή ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Η Ντέιβιντσον, πάντως, είναι σκληρό καρύδι. Το γεγονός ότι είναι δηλωμένη λεσβία -έχει παρουσιάσει επισήμως την Ιρλανδή σύντροφό της, Τζεν Ουίλσον- οπωσδήποτε ξενίζει το συντηρητικό ακροατήριο. Εκτός από την κύρια ασχολία της, τη δημοσιογραφία στο ΒΒC και σε τοπικές εφημερίδες, υπηρέτησε για ένα διάστημα στην Εθνοφρουρά, ενώ της αρέσει το kickboxing! Εχει μάστερ Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. «Είμαι ξεροκέφαλο άτομο», είπε στον «Guardian», ενοχλημένη που τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν κυρίως με τις σεξουαλικές προτιμήσεις της.

Κατά τα άλλα, επέδειξε αξιοθαύμαστη ευελιξία στο δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου, υιοθετώντας κάποιες από τις θέσεις των αυτονομιστών, όπως την απαίτηση για πλήρη έλεγχο από τη Σκοτία της φορολογίας εισοδήματος. Οι Συντηρητικοί περιορίζονται σε μονοψήφια ποσοστά στα Χάιλαντς, αφού θεωρούνται εκπρόσωποι του «μισητού αγγλικού κατεστημένου». Επομένως, δεν είναι σίγουρο ότι θα έβλεπαν με μεγαλύτερη συμπάθεια τους Τόρις επειδή αρχηγός τους θα είναι μια Σκοτσέζα!

e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.