Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ... ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ ΓΚΡΕΪ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Ο ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΛΗ, ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ

Τη στιγμή της σύλληψης του Φρέντι Γκρέι, του νεαρού Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη, φέρνει στο φως ένα νέο video που ήρθε στη δημοσιότ...


Τη στιγμή της σύλληψης του Φρέντι Γκρέι, του νεαρού Αφροαμερικανού από τη Βαλτιμόρη, φέρνει στο φως ένα νέο video που ήρθε στη δημοσιότητα. Ο Γκρέι κατά τη διάρκεια της κράτησής του χτυπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς και ο θάνατός του προκάλεσε νέο κύμα διαδηλώσεων και επεισοδίων στις ΗΠΑ.
Το σοκαριστικό video φέρνει στο φως η εφημερίδα The Baltimore Sun και δείχνει ακριβώς τη στιγμή που ο Φρέντι Γκρέι συλλαμβάνεται, που οι αστυνομικοί του βάζουν χειροπέδες, τον αλυσοδένουν από τα πόδια και τον ρίχνουν με το κεφάλι μέσα στην κλούβα, σέρνοντάς τον στη συνέχεια ενώ είναι πεσμένος μπρούμυτα.



Το video έχει τραβηχτεί με το κινητό τηλέφωνο ενός από τους περαστικούς στις 12 Απριλίου. Στις 19 του ίδιου μήνα, ο Γκρέιπ πέθανε μετά από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη που υπέστη κατά τη διάρκεια σύλληψης του.

Το video, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων δείχνει την αστυνομική κλούβα να έχει σταθμεύσει ένα τετράγωνο από το σημείο της σύλληψης. Ο Γκρέι διακρίνεται ο μισός έξω από την κλούβα, μπρούμυτα, με τα πόδια να κρέμονται έξω από το όχημα. Δεν κινείται ενώ οι αστυνομικοί τον αλυσοδένουν. Μια κάμερα παρακολούθησης της πόλης κατέγραψε τμήμα του επεισοδίου αλλά δεν διακρίνεται ο Γκρέι στο πίσω μέρος του οχήματος.



Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη με πλειοψηφία Αφροαμερικανών πολιτών και επιδείνωσε την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.

Σε έξι αστυνομικούς έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Γκρέι, περιλαμβανομένων των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει έρευνα για το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης για κρούσματα βίας και παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.