Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ... ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13/5/1941

Το οχυρό Ρούπελ παραδίνεται στα γερμανοβουλγαρικά στρατεύματα. Ο διοικητής του, Ταγματάρχης Πεζικού Ιωάννης Μαυρουδής, μαζί με το Γερμανό...

Το οχυρό Ρούπελ παραδίνεται στα γερμανοβουλγαρικά στρατεύματα. Ο διοικητής του, Ταγματάρχης Πεζικού Ιωάννης Μαυρουδής, μαζί με το Γερμανό Ίλαρχο Thiel, συντάσσει πρωτόκολλο παραλαβής του οχυρού, του υλικού το οποίο απέμεινε και, γενικά, των λεπτομερειών της εκκένωσής του. Η γερμανοβουλγαρική εισβολή και η παράδοση του οχυρού προκαλούν αισθήματα βαθιάς αγανάκτησης σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών.
Στις μάχες του Ρουπελ ξαναζωντάνεψαν μνήμες νέες Θερμοπύλες τα Γερμανικά αεροπλάνα κρύβανε τον ήλο όμως οι Έλληνες πολεμούσαν υπό σκιά.


Ρουπελ ντοκουμέντο από τις μαχες

Οι γονείς μας οι παππούδες μας οι πρόγονοι μας ξαναέγραψαν Ιστορία με χρυσές σελίδες στα οχυρά δεν παραδοθήκαν στις λυσσαλέες επιθέσεις των Γερμανών που είχαν τεράστιες απώλειες . Η φοβισμένη Ευρώπη που σχεδόν καθόλου δεν αντιστάθηκε στους Γερμανούς πήρε θάρρος από τον αγώνα των Ελλήνων και την αντίσταση που έκανε μια μικρή Ελλάδα με ψυχή λιονταριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.