Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ/ΡΩΣΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Eντείνονται οι μάχες στη Νέα Ρωσία, με 6 Ουκρανούς νεκρούς και 12 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρα...



Eντείνονται οι μάχες στη Νέα Ρωσία, με 6 Ουκρανούς νεκρούς και 12 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο.Ένας αξιωματούχος από το Ντονέτσκ μετέφερε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι ένας πολιτοφύλακας σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών βομβαρδισμών.

Η τελευταία πολεμική ένταση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας στο Βερολίνο αργά τη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), (Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού) και δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω σε βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού κοντά στον οικισμό του Shirokino στο Donbass, ανέφερε ανταποκριτής στο Ντόνετσκ στο πρακτορείο ειδήσεων TASS σήμερα Τρίτη.

Ο οικισμός του Shirokino, που βρίσκεται μεταξύ Μαριούπολης και Novoazovsk ελέγχεται από την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (ΠΔ) και είναι ένα μια τα πιο τεταμένες περιοχές της γραμμής επαφής. Τέσσερις θέσεις παρατήρησης του ΟΑΣΕ έχουν συσταθεί στο Shirokino.

Ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε για περίπου μισή ώρα αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.



Όμως νωρίτερα σήμερα, ο δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού Zvezda, Andrey Lunev ανατινάχθηκε σε ένα συρματόπλεγμα κοντά στο Shirokino. Ο Lunev υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια.

Το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος Αντρέι Lunev ταξίδευε με παρατηρητές του ΟΑΣΕ σε «ουδέτερο έδαφος» κοντά στο Shirokino όταν σκόνταψε πάνω σε ναρκοθετημένο σημείο.Το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ ανέφερε ότι ο Lunev νοσηλεύεται και είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Michael Bociurkiw, εκπρόσωπος για την αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, δήλωσε ότι μια ομάδα περίπου έξι παρατηρητών είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο Shirokino την Τρίτη το πρωί με ορισμένους δημοσιογράφους, αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν Lunev ήταν ένας από αυτούς ή αν είχε τραυματιστεί.

»Γνωρίζουμε από τις δύο προηγούμενες επισκέψεις ότι υπάρχει ένα μέρος με μη εκραγέντα πυρομαχικά στην περιοχή αυτή», δήλωσε .

Εν τω μεταξύ, ιατρική ομάδα από το από το νοσοκομείο του Novoazovsk έφθασε επί τόπου για να βοηθήσει τον βαριά τραυματισμένο ανταποκριτή του ρωσικού καναλιού . Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της DNI, Victor Kuchkova η ιατρική ομάδα περιλάμβανε αναισθησιολόγο, πνευμονολόγο, καρδιολόγο και χειρούργο.

Ο δημοσιογράφος ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ. Ακολουθούσε τους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ στο Shirokino που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και το συντονισμό της κατάπαυσης του πυρός. Ο Lunev αφού εξέτασε τα ερείπια, έτρεξε και στη συνέχεια παραπάτησε και, υπήρξε μια έκρηξη.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και στα άκρα, καθώς δεν έφερε κανέναν εξοπλισμό προστασίας. Έχει διαγνωστεί εγκεφαλικό οίδημα , διεισδυτικό τραύμα της κεφαλής και των μαλακών ιστών του λαιμού, πολλαπλά τραύματα από θραύσματα στο στήθος και στα πόδια. Έχει χάσει πολύ αίμα και ετοιμάζεται χειρουργική επέμβαση.



Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων, πέντε δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί καλύπτοντας τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.