Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

META THN EKKΛΗΣΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ... ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΡΚΚ ΣΤΟ Β ΙΡΑΚ

H Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στο όρος Kadil στο Β Ιράκ που είναι γνωστό ως προπύργιο του εκτός νόμου Eργατικ...



H Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στο όρος Kadil στο Β Ιράκ που είναι γνωστό ως προπύργιο του εκτός νόμου Eργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK.O τούρκος υπουργός Ενέργειας Τaner Yildiz ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου ότι η Τουρκία έχει κοιτάσματα πετρελαίου στις παρυφές του όρους και σε συμφωνία με την ιρακινή κυβέρνηση θα διεξάγει έρευνες στις περιοχές Hindıırın και Çoman.Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη θ΄ανοίξει το δρόμο για τέτοιες πρωτοβουλίες.

« Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την ειρηνευτική διαδικασία αναφορικά με δραστηριότητες στον ενεργειακό τομέα.Σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες μας με την κυβέρνηση του Βόρειου Ιράκ θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες εξόρυξης πετρελαίου σε Hindıırın και Çoman” είπε κατά τη διάρκεια υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας εξόρυξης με το πανεπιστήμιο Hacettepe.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο Β.Ιράκ όπου το PKK έχει εγκατασταθεί από το 2012 έχει ξεκινήσει μια διαδικασία έρευνας ενδεχόμενης εξόρυξης στην περιοχή του όρους Kadil και έχει στείλει δείγμα πετρώδες και αμμώδες σε εργαστήριο στην Βρετανία. (hurriyetdailynews 2.3.15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.