Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΚΡΙΣΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ!!! ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΟΣ!!!

Η Δωρίς, η κόρη του Ποσειδώνιου από τη Χαλκίδα, εξετάζεται από το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών της αρμόδιας διεύθυνσης του υπου...


Η Δωρίς, η κόρη του Ποσειδώνιου από τη Χαλκίδα, εξετάζεται από το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού. Και όχι μόνον αυτή.
Και άλλα αρχαία, που θα δημοπρατηθούν, όπως έγραψε το «Εθνος» του Σαββάτου, από τον οίκο Κρίστι'ς στις 15 Απριλίου στο Λονδίνο, έχουν εντοπισθεί από τους Ελληνες αρχαιολόγους, οι οποίοι έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τον δημοπράτη.

Οπως αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας, η επιτύμβια στήλη της Δωρίδος, ενεπίγραφη και με ανάγλυφη παράσταση, είχε εντοπιστεί και καταγραφεί από τον Σάουμπερτ και τον Ραγκαβή στη Χαλκίδα τον 19ο αιώνα. Αυτό ενέχει πολλές πιθανότητες να μας επιστραφεί. Επίσης, κάποια άλλα αντικείμενα με «ομιχλώδη» προέλευση εξετάζονται. Αν δεν έχουν τεκμηρίωση προέλευσης, είναι δυνατόν να διεκδικηθούν και αυτά από τη χώρα μας. Σε ανάλογη δημοπρασία είχαμε καταφέρει τον επαναπατρισμό αρχαίας στήλης από το Θορικό και τώρα αναμένουμε κεφαλή Ερμή από άλλο οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.