Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ... ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ...

Κατεπείγουσα προκαρακτική εξέταση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 52χρονου Έλληνα κρατούμενου, που πέθανε το π...


Κατεπείγουσα προκαρακτική εξέταση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 52χρονου Έλληνα κρατούμενου, που πέθανε το πρωί στις κοινές πτέρυγες των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, διάτεξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Με την έρευνα θα αναζητητηθούν και τυχόν ευθύνες για το θάνατο που αφορά , κατά τις πρώτες εκτιμήσεις σε ανακοπή καρδιάς. Με δήλωσή του ο κ.Παρασκευόπουλος εκφράζει "τη βαθιά του λύπη για τον αιφνίδιο θάνατο ενός κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του. Ο αποθανών ήταν κρατούμενος στις κοινές πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος".

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για παθολογικά αίτια αλλά ήδη υπάρχουν αναφορές πως ο αποθανών , που εξέτιε ποινή 25 ετών για "μεταφορά παράνομων μεταναστών κατά συρροή" είχε ζητήσει μεταφορά σε νοσοκομείο κάτι που όμως δεν εγινε, όπως αναφέρεται στις καταγγελίες. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως δεν υπάρχει γιατρός στο σωφρονιστικό κατάστημα, γεγονός για το οποίο διαμαρτύρονται οι κρατούμενοι. Γι αυτό προφανώς και ο νέος υπουργός ανακοίνωσε ότι, "αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Άμεσα θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών".

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.