Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΡΕΜΜΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΔΗ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΟΓΟ ΣΟΒΑΡΗΣ ΒΛΑΒΗΣ.

Πολύ πιο σοβαρή απ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι η βλάβη που παρουσιάστηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως των μηχανών παραγωγής ηλεκτρι...


Πολύ πιο σοβαρή απ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι η βλάβη που παρουσιάστηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ψύξεως των μηχανών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Σορωνή της Ρόδου.



Η εφημερίδα «Ροδιακή» μεταδίδει μέσα από την ιστοσελίδα της, rodiaki.gr, πως η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, καθώς επτά μονάδες του εργοστασίου βρίσκονται υποχρεωτικά εκτός λειτουργίας, καθώς δεν μπορεί να γίνει η ψύξη τους λόγο της σοβαρής βλάβης που παρουσιάστηκε.

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρο το νησί της Ρόδου, βασίζεται σε τέσσερις αεριοστρόβιλους οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία όλο το 24ωρο, σε 20 Η/Ζ (Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη) που δουλεύουν επίσης ασταμάτητα μέρα και νύχτα καθώς επίσης και στους... ανέμους η ένταση των οποίων προσθέτει ενεργειακό απόθεμα (ή αφαιρεί αντίστοιχα) από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων που βρίσκονται στη Ρόδο.

Χρειάζονται 600 τόνοι πετρέλαιο καθημερινά

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, εκτός από τους κινδύνους που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή να βυθιστεί σε ένα μεγάλο και απρόβλεπτης εξέλιξης μπλακ-άουτ το νησί της Ρόδου, η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες, είναι πραγματικά ασύμφορη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κοστίζει 600 τόνους πετρέλαιο συνολικά το 24ωρο για να μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρο το νησί. Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι των καυσίμων που ξοδεύονται αντιστοιχεί στα Η/Ζ που είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, αφού λειτουργούν με καθαρό ντίζελ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.