Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ME THN EΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ: Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΡΩΣΙΑΣ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!

Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας την Παρασκευή επικύρωσε την αμυντική συμμαχία με την διαφιλονικούμενη περιοχή της Αμπχαζίας, που είναι αποσ...


Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας την Παρασκευή επικύρωσε την αμυντική συμμαχία με την διαφιλονικούμενη περιοχή της Αμπχαζίας, που είναι αποσχισθείσα γεωργιανή δημοκρατία, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως ανεξάρτητο κράτος, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων itar -TASS .

Η συμφωνία , η οποία εγκρίθηκε από την ρωσική Δούμα, θεσπίζει μια ενιαία στρατιωτική δύναμη, για να προστατεύσει την άμυνα και την ασφάλεια του της Αμπχαζίας.

«Εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη [με την Συνθήκη] υπόκειται σε επιθετικότητα από οποιοδήποτε κράτος ή ομάδα κρατών, αυτό θα θεωρηθεί ως πράξη επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας », αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Αμπχαζία, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της από την Γεωργία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ρώσους στρατιώτες περιπολεί στα σύνορα μεταξύ της Αμπχαζίας και της Γεωργίας από το 1999.

Όταν Γεωργία ήρθε σε ρήξη με την Ρωσία, η Μόσχα προώθησε στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας, δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν εντός του εδάφους της Αμπχαζίας.

Η Μόσχα μέσα σε πέντε ημέρες , αναγνώρισε επίσημα τις δύο περιοχές ( Οσσετία και Αμπαχζία ) ως ανεξάρτητα κράτη. Μόνο η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και το Ναουρού, ένα μικρό νησί έθνος , ακολούθησαν το παράδειγμά της.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία με την Αμπχαζία, η Ρωσία δεσμεύεται να βοηθήσει στην επίτευξη ευρύτερης διεθνής αναγνώρισης, και ενσωμάτωσης στους διεθνείς οργανισμούς, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η επικύρωση της Συνθήκης έρχεται δύο μήνες μετά την συμφωνία του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ηγέτη της Αμπχαζίας Raoul Khadzhimba, για μια «στρατηγική εταιρική σχέση» που υπογράφθηκε στο Σότσι. Η εταιρική σχέση επιτρέπει την χορήγηση στην Αμπχαζία, μεταξύ άλλων, 5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (78 εκατομμύρια δολάρια), θέτοντας σε κίνηση την δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας. Η ανακοίνωση της συμφωνίας προκάλεσε διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα.

Η Ρωσία μετά την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ουκρανία , έκλεισε αμυντικές συμφωνίες με την Κίνα, το Ιράν, την Ινδία, την Οσετία και Την Αμπχαζία, σε μια προσπάθεια, δημιουργίας του δικού της αμυντικού μπλοκ.

pentapostagma.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.