Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EXEI XAΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ... ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ... ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;;

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου". Με αυτό τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖ...


"Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου". Με αυτό τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, υπεύθυνος για τα Θρησκεύματα από την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, κατέστησε σαφές, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Amen.gr, ότι ο εξορθολογισμός των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας δεν αφορά την μισθοδοσία του κλήρου, ένα ευαίσθητο ζήτημα που ενδιαφέρει περισσότερους από οκτώ χιλιάδες κληρικούς και τις οικογένειες τους. "Ο εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου των σχέσεων των δύο οργανισμών αποβλέπει στην καλύτερη λειτουργία και συνεργασία τους με δεδομένους τους διακριτούς ρόλους και την αρχή οι σχέσεις τους να μην έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος", σημείωσε ο κ.Αμανατίδης για να επισημάνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι, "αυτό που θέλουμε είναι σχέσεις ανεξαρτησίας και συνεργασίας, όταν αυτό χρειάζεται".

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές του Πρωθυπουργού ότι κάποιοι έχουν στο πρόγραμμά τους την υποστολή των θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια κτήρια, ο κ.Αμανατίδης ξεκαθάρισε ότι, "ποτέ δεν έχει εκφρασθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόθεση ή η διάθεση για υποστολή των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους". Πρόσθεσε δε ότι, "η παρουσία των θρησκευτικών συμβόλων υποδηλώνει πολιτισμικά τις ρίζες του ελληνικού πολιτισμού".

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, έτσι όπως μάλιστα το διαπιστώνει καθημερινά στις Μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης, και μιλώντας στον Νίκο Παπαχρήστου, σημείωσε: "Πιστεύω πως οι αρχές της Αριστεράς και της Εκκλησίας τέμνονται στην αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο".

ΑΜΕΝ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.