Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΣΝΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!! ΒΟΣΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΝΤΡΩΝ ΤΩΝ ΤΣΕΤΝΙΚ... ΤΩΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝΩΝ ΤΟΥ ΤΙΤΟ...

Εντολή να συλλέξει πληροφορίες για μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και παρουσίαζε Βό...

Εντολή να συλλέξει πληροφορίες για μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και παρουσίαζε Βόσνιους στρατιώτες να στέκονται πλάι πλάι σε άνδρες που φορούσαν στολές των Τσέτνικ σε λειτουργία για τα Θεοφάνεια, στην Μπάνια Λούκα της Σερβικής Δημοκρατίας, έδωσε στη διεύθυνση επιθεώρησης του Στρατού ο υπουργός Άμυνας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ζεκερία Όσμιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βαλκανικού ερευνητικού δημοσιογραφικού δικτύου BIRN, στην έρευνα συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές του υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Βοσνίας προκειμένου να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την υπόθεση.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν ήταν, ωστόσο, δυνατόν να εξακριβωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε το γεγονός, επισημαίνοντας πως όσοι φέρουν τα διακριτικά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δεν θα πρέπει να στέκονται πλάι σε αυτούς που φέρουν εθνικιστικά σύμβολα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Κανείς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί θρησκευτικές εκδηλώσεις προκειμένου να αναπαράγει επιλήψιμες εθνικιστικές ιδέες και το γεγονός ότι μέλη του κινήματος Τσέτνικ στέκονται πλάι σε άτομα που φορούν τη βοσνιακή (στρατιωτική) στολή θα πρέπει να καταδικαστεί, από τη στιγμή που η Βοσνία – Ερζεγοβίνη ήταν ανέκαθεν μια χώρα για όλους τους πολίτες της και όχι μόνο για όσους θέλουν “καθαρά” εθνικά εδάφη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Οι εθνικιστές Τσέτνικ, ορκισμένοι εχθροί των κομμουνιστών Παρτιζάνων του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν διωχθεί υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η Σερβία αναγνωρίζει το δικαίωμα των Τσέτνικ να αντιμετωπίζονται ως τακτικό στράτευμα του Β” Παγκόσμιο Πολέμου.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.