Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑΦΟΙ!!!

Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να γίνει σύντομα μια γεωμαγνητική ή γεωφυσική διασκόπηση ...

Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να γίνει σύντομα μια γεωμαγνητική ή γεωφυσική διασκόπηση στον τύμβο Καστά ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια αν υπάρχουν κι άλλοι τάφοι!

Η αρχαιολογική ομάδα που έχει αναλάβει τις έρευνες στρέφεται στην τεχνολογία και ζητά βοήθεια για να κατευθύνει την έρευνα σε σημεία που έχουν να δώσουν στοιχεία.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε απομακρύνσεις πωρόλιθων από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου και συνέχιση υποστυλώσεων. Οι εργασίες θα συνεχίζονται ώσπου να ολοκληρωθεί η ανασκαφή.

Όπως όλα δείχνουν οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, αλλά η μελέτη του μνημείου μόλις ξεκινά!!

Ήδη θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει νεκροταφείο από την εποχή του Σιδήρου, ο περίβολος ωστόσο και ειδικά ο τάφος που ανακαλύφθηκε φέτος άλλαξαν τα δεδομένα.

Πρέπει να οριοθετηθεί τόσο το παλιό νεκροταφείο, όσο και ο χώρος που ίσως έχει άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις ή και γεωλογικές ανωμαλίες που ίσως εκμεταλλεύτηκαν οι αρχαίοι για τη δημιουργία ταφών στο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση, η «ακτινογραφία» του λόφου είναι αυτή τη στιγμή επιτακτική προκειμένου να γνωρίζει το υπουργείο τι έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.