Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποκαλύψεις έχει αρχίσει, σε λίγες μόνο ώρες θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα γύρω από τα ευρήματα και το ν...

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποκαλύψεις έχει αρχίσει, σε λίγες μόνο ώρες θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα γύρω από τα ευρήματα και το νεκρό της Αμφίπολης
Η μεγάλη μέρα των αποκαλύψεων έφτασε, ο Υπουργός Πολιτισμούς κ. Κώστας Τασούλας, σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στο μουσείο της Αμφίπολης, όπου τους τελευταίους τρεις μήνες αποτελεί το κέντρο υπηρεσιών της ανασκαφής, για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που «καίνε»!
Από τις 12 Νοεμβρίου, όταν έσκασε η είδηση, ότι ο τύμβος Καστά είναι και επιβεβαιωμένα τάφος, καθώς βρέθηκε ο νεκρός, τα σενάρια γύρω από την ταυτότητά του δεν έχουν κοπάσει.
Παλιά και νέα ονόματα επιστρατεύτηκαν για ακόμα μια φορά, προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο που εξακολουθεί να βασανίζει επιστήμονες και αρχαιολόγους.
Από την τελευταία επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού στις 12 Νοεμβρίου, έχουν περάσει 10 ημέρες «ανομβρίας»... Μέσα σε αυτό το διάστημα γνωστοί αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι έδιναν τη δική τους εκτίμηση για τα ευρήματα.
Ένας κυκεώνας δηλώσεων και σεναρίων πυροδότησε νέες κόντρες και αντιπαραθέσεις μεταξύ αρχαιολόγων και ενίσχυσε τις φήμες για τον Μέγα Αλέξανδρο.
Κανείς μέσα από τις τάξεις του Υπουργείου δεν φαίνεται να διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης, να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ακόμα και ο ίδιος Υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Τασούλας δεν απέκλεισε κανένα σενάριο, ενώ παράλληλα η κ.Περιστέρη μιλώντας με σιγουριά τόνισε ότι ο νεκρός είναι άνδρας και μεγάλος στρατηγός.
Σίγουρα ενδόμυχα όλοι μας ευχόμαστε ο τάφος να ανήκει πράγματι στον Μακεδόνα στρατηλάτη, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και ξαναγράφοντας την ιστορία.
Δηλώσεις Τασούλα
Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Κώστα Τασούλα στις 13:00 του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου θα επικεντρωθεί λογικά, στην επόμενη ημέρα της Αμφίπολης, ως πολιτιστικό μνημείο της χώρας.
Ανάμεσα στα πράγματα που περιμένει κανείς από τον Κώστα Τασούλα, είναι να ανακοινώσει την ομάδα των ανθρωπολόγων που θα εξετάσουν τον σκελετό του νεκρού. Πάντως, η απόφαση αν θα γίνει τεστ DNA στο νεκρό της Αμφίπολης ίσως να καθυστερήσει αρκετά ακόμη, διότι θα εκτιμηθεί και η γνώμη της επιστημονικής ομάδας που θα επιλεγεί, επί του συγκεκριμένου θέματος.
Στο μεταξύ, το υπουργείο περιμένει ακόμη τα πορίσματα από τα ευρήματα της γεωφυσικής διασκόπησης από την ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τον κ. Γρηγόρη Τσόκα.
Η πρώτη φάση, πάντως, της ακτινογραφίας του λόφου θα περιλαμβάνει το άμεσο περιβάλλον του τάφου, σε μια ικανοποιητική ακτίνα γύρω από το ίδιο το μνημείο και για αυτό το θέμα πιθανότατα θα δώσει ο κ. Τασούλας περισσότερες λεπτομέρειες.
Το υπουργείο Πολιτισμού εστιάζει ακόμη στη συντήρηση των ευρημάτων του τάφου της Αμφίπολης, των Σφιγγών, των Καρυάτιδων και του ψηφιδωτού της Αρπαγής της Περσεφόνης, με το μυαλό στην τουριστική και πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής.
Ενώ, ίσως και να ανακοινώσει τη μεταφορά των ευρημάτων από τη Αμφλιπολη στην Αθήνα.
Αυτές τις πληροφορίες αναμένουμε το Σάββατο, εκτός κι αν έχει μεσολαβήσει κάποια άλλη πληροφορία και μάθουμε κάτι περισσότερο!
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της ανασκαφής από την ημέρα που το μεγαλειώδες μνημείο απασχόλησε για πρώτη φορά τα Μέσα Ενημέρωσης.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.