Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ... ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Τα σωστικά συνεργεία έκαναν επίσης λόγο για 54 τραυματίες, 6 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεω...


Τα σωστικά συνεργεία έκαναν επίσης λόγο για 54 τραυματίες, 6 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε χτες στις 16.55 (τοπική ώρα, 10.55 ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν 39 χιλιόμετρα από την πόλη Κάνγκντινγκ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Σετσουάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό, 25.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και 6.200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, επισήμανε το Νέα Κίνα.

Τον Μάιο του 2008 ένας σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών στην ίδια επαρχία είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 80.000 ανθρώπων.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Ιαπωνίας, καθώς ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο στoν νομό Ναγκάνο στο κεντρικό τμήμα της χώρας προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων αλλά και σοβαρές ζημιές σε χειμερινό θέρετρο για σκι, όπου αρκετοί τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα ερείπια προτού διασωθούν.

Στους 39 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2R που ταρακούνησε το κεντρικό τμήμα της ΙαπωνίαςΗ κυβέρνηση της ασιατικής χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι 39, προς το παρόν, εκ των οποίων οι 7 σε σοβαρή κατάσταση.


«Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση δημιουργήσαμε ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ζήτησε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να δοθεί προτεραιότητα στη διάσωση και στην ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο στις 22.08 (τοπική ώρα, 15.08 ώρα Ελλάδας) σε μικρό εστιακό βάθος (10 χλμ.). Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6,2 βαθμοί, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για σεισμό 6,8 βαθμών. Δεν σημειώθηκε τσουνάμι. zougla.,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.