Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΠΟΥ ΕΧΘΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ...

Πηγές ασφαλείας των Κούρδων της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν, ανέφεραν, ότι οι δυνάμεις πεσμεργκά ανακατέλαβαν την βόρεια ιρακινή π...


Πηγές ασφαλείας των Κούρδων της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν, ανέφεραν, ότι οι δυνάμεις πεσμεργκά ανακατέλαβαν την βόρεια ιρακινή πόλη Ζουμάρ και πολλά γειτονικά χωριά από τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’, το Σάββατο.

Κούρδος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών- σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα της Αρμπίλ- οι δυνάμεις πεσμεργκά επιτέθηκαν από πέντε σημεία, τα χαράματα σήμερα το πρωί, μετά από τον σφοδρό βομβαρδισμό των αεροσκαφών του Συνασπισμού που προκάλεσαν μεγάλες ζημίες στις θέσεις των τζιχαντιστών.

Οι κουρδικές δυνάμεις συναντούν, ωστόσο, σθεναρή αντίσταση από τους εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’, στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, αλλά οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και των συμμάχων τους έχουν προκαλέσει σημαντικά πλήγματα από τον Αύγουστο και σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις των Κούρδων και των Ιρακινών γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η πρόοδος της τρομοκρατικής ομάδας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι Πεσμεργκά φθάνουν αύριο στην πόλη Kobanî

Ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν συντονισθεί με την κουρδική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, να στείλουν δυνάμεις Πεσμεργκά στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πεσμεργκά, ο Τζαμπάρ Γιαουάρ, ανέφερε ότι η ειδική δύναμη των πεσμεργκά που αποστέλλεται στο συριακό Κουρδιστάν, θα είναι οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό και αναμένεται να φθάσει την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η συμφωνήθηκε να μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας 200 μαχητές πεσμεργκά από το Ιράκ προς την πόλη στα σύνορα της Συρίας, μέσω του τουρκικού εδάφους. Ωστόσο, ο ίδιος υπαναχώρησε την Παρασκευή και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε για τη διέλευση μόνο 150 μαχητών πεσμεργκά.

Επίσης, ο Χαλγκόρντ Χικμάτ, εκπρόσωπος του υπουργείου πεσμεργκά επιβεβαίωσε την μετακίνηση των στρατιωτών στην πόλη Κομπάνι, γράφει το δημοσίευμα της Αρμπίλ.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.