Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ: ΤΑΛΙΜΠΑΝΕΖΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΟΠΛΟ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

Είναι μόλις τριών ετών και αντί για κάποιο παιχνίδι κρατάει ένα όπλο! Το τρίχρονο αγοράκι είναι απόδειξη ότι τα πράγματα στο Αφγανιστάν...

Είναι μόλις τριών ετών και αντί για κάποιο παιχνίδι κρατάει ένα όπλο!

Το τρίχρονο αγοράκι είναι απόδειξη ότι τα πράγματα στο Αφγανιστάν δεν είναι όπως θα πρεπε. Ο κλοιός των Ταλιμπάν φαινεται να στενεύει γύρω απο το Αφγανιστάν για άλλη μια φορά.

Καθώς τα δυτικά στρατεύματα ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα μετά από 13 χρόνια, το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων έχει στα χέρια του υλικό που δείχνει ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο θετική.

Στο βίντεο που είναι στην κατοχή του BBC ένα τρίχρονο αγοράκι δηλώνει “Πάω να πυροβολήσω ανθρώπους¨.
Άλλα αποσπάσματα δείχνουν μαχητές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να ποζάρουν με όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών.
Το τρίχρονο αυτό αγόρι δεν είναι το μόνο παιδί που είναι θύμα πολέμου. Τα παιδιά πάντα ειναι τα πιο εύκολα θυματα.

Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν την κοιλάδα Tangi - μόλις μια ώρα από την πρωτεύουσα Καμπούλ - ως ενδιάμεσο σταθμό για τις επιθέσεις, καθώς προσπαθούν να ανακαταλάβουν τη χώρα.
Οι Μαχητές των Ταλιμπάν εκπαιδεύονται στην χρήση προηγμένων όπλων καθώς και στο πώς να προσδιορίζουν στόχους χρησιμοποιώντας το Google Maps, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν τους νομους του Ισλάμ στα σχολεία.

Μια έρευνα της εκπομπής Panorama του BBC που θα προβληθεί απόψε δείχνει επίσης τον διοικητή των Ταλιμπάν Mawlawi Badri, ένας από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κατα την διάρκεια της εκπομπής: «Οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι και θέλουν μια ισλαμική κυβέρνηση. Οι Δυτικοί δεν θέλουν μια ισλαμική κυβέρνηση εδώ, αυτους που τρομάζουμε και σκοτώνουμε είναι τους εχθρούς αυτής της γης ».

Οι Ταλιμπάν και οι σύμμαχοί τους έχουν εντείνει τις επιθέσεις πριν την αποχώρηση των περισσότερων ξένων στρατευμάτων που θα γίνεται σταδιακά τις επόμενες βδομάδες. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τη νέα αφγανική κυβέρνηση που θα αναλάβει τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις εναντίον τους.

Λειτουργώντας υπό το όνομα του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν ήδη δημιουργήσει τη δική τους κυβερνητική δομή η οποία διατρέχει σε κάθε πτυχή της ζωής στην κοιλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστηρίων που υποστηρίζουν τη σαρία. Η παρουσία τους ειναι ιδιαίτερα αισθητή στα σχολεία όπου οι μαθητές είναι πιστοί στο κοράνι.

Σε ενα σχολείο αρρένων, 1400 μαθητών, οταν κάποιοι μαθητές ερωτήθηκαν για τις ελπίδες τους για το μέλλον η απάντησείς ηταν ενδιαφέρουσες. Ένας μαθητής δήλωσε “Να υπηρετήσω την πατρίδα μου και το Ισλάμ” ενώ ένας άλλος ειπε “ Να βοηθήσω τους φτωχούς σύμφωνα με το Κοράνι και τις διδασκαλίες του Προφήτη Μωάμεθ - και αυτοι οι εισβολείς που ήρθαν να φύγουν“
Ο Mohammad Salem, ο διευθυντής του σχολείου είπε οτι “Οι Ταλιμπάν σιγουρεύονται ότι οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο”.

Το σχολείο χρηματοδοτείται από την Καμπούλ - και μεγάλο μέρος των χρημάτων για την εκπαίδευση προέρχεται από τη Δύση.

Πηγή- Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.