Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ... ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ...

Καραμέλες, μπισκότα, τα ζαχαρούχα ποτά,  πατατάκια και τα επεξεργασμένα κρέατα δεν θα πρέπει να  τα βάλετε  ποτέ στο καρότσι με τα ψώνια...

Καραμέλες, μπισκότα, τα ζαχαρούχα ποτά,  πατατάκια και τα επεξεργασμένα κρέατα δεν θα πρέπει να  τα βάλετε  ποτέ στο καρότσι με τα ψώνια σας.

Θέλετε μια υγιεινή  διατροφή υπέρ σας; Το κλειδί είναι το καλό φαγητό 
Αυτά τα πέντε  τρόφιμα είναι υψηλά είτε σε πρόσθετα σάκχαρα, η σε  κορεσμένα λιπαρά ή αλάτι.
Η κατανάλωση σε τρόφιμα και ποτά αυξάνει τους κινδύνους σας με την  αύξηση του σωματικού βάρους, της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Η τερηδόνα ή οι κοιλότητες (τρύπες στα δόντια σας) είναι τα πιο κοινά και δαπανηρά προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή. Είναι αρκετό ότι ένας στους πέντε ενήλικες αν αξιολογήσουν τη στοματική τους υγεία είναι μέτρια ή πολύ κακή, ο επιπολασμός της τερηδόνας στα παιδιά αυξάνεται επίσης.
Η Ζάχαρη και άλλων ζυμώσεων υδατανθράκες από τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου τόσο για την έναρξη και την πρόοδο της οδοντικής νόσου. Όσο περισσότερες καραμέλες  τρώτε, και όσο πιο συχνά  τρώτε, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.
Λίπος. Μόλις 100 γραμμάρια ζελεδάκια έχει πάνω από 1.400 θερμίδες και πάνω από 50 γραμμάρια ζάχαρη, η οποία είναι περίπου δέκα κουταλάκια του γλυκού.
Ζαχαρούχα αναψυκτικά
Τα Ζαχαρούχα ποτά περιλαμβάνουν τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, αθλητικά ποτά, ενεργειακά ποτά, τα ποτά  με χυμό φρούτων Πίνετε σόδα με νερό, αν θέλετε το άφρισμα στο αναψυκτικά χωρίς τις θερμίδες.
Σε μια μελέτη πάνω από 15.000 ενήλικες που παρακολουθήθηκαν για 15 χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν  ένα ή περισσότερα φλιτζάνια μαλακό ποτό την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 29%, σε σύγκριση με  λιγότερο από ένα ποτήρι ένα μήνα. Και μια μελέτη στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι πίνοντας ένα κουτάκι αναψυκτικού την ημέρα θα μπορούσε να συμβάλει σε πάνω από έξι κιλά στην αύξηση του σωματικού βάρους σε μόλις ένα χρόνο , αν οι θερμίδες δεν αντισταθμίστηκαν από την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας ή με την περικοπή της πρόσληψης τροφής.
froyta-kai-laxanika
Τσιπς όλων των ειδών
Πατατάκια, συμπεριλαμβανομένων τα  Burger Δαχτυλίδια, Twisties και τσιπς καλαμποκιού, είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα σνακ στον ανεπτυγμένο κόσμο.Μια υγιής εναλλακτική λύση  είναι ποπ κορν.
Popcorn είναι ολικής αλέσεως,  και φθηνά. Ένα φλιτζάνι ποπ κορν έχει 150 θερμίδες, σε σύγκριση με 550 θερμίδες σε 25 γραμμαρίων ατομικό πακέτο πατατάκια. Αυτή η εξοικονόμηση 400-θερμιδων περίπου είναι το ισοδύναμο της ενέργειας που καίγεται σε περίπου μια απόσταση 25 λεπτών με τα πόδια.
Μπισκότα
Τα περισσότερα μπισκότα καταναλώνονται με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα μπισκότα παρέχουν περισσότερο από ό, τι είναι τραγανά. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες θερμίδες, ανθυγιεινά λίπη και ιδιαίτερα επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Τι περισσότερο, είναι συνήθως χαμηλά σε φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. δύο με γέμιση κρέμας μπισκότα περιέχουν περίπου 860 θερμίδες.
Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει 150 θερμίδες, ένα μικρό τσαμπί σταφύλια 350 θερμίδες και μια μέτρια μπανάνα 365 θερμίδες.
Επεξεργασμένα κρέατα
Επεξεργασμένα κρέατα περιλαμβάνει προϊόντα κρέατος διατηρημένα με κάπνισμα, το αλάτισμα, την προσθήκη συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένων νιτρώδη, νιτρικά, φωσφορικά, γλουταμινικό ή ασκορβικό οξύ. Περιλαμβάνουν μπέικον, ζαμπόν, παστουρμά, σαλάμι, παστό βοδινό, chorizo, Ντέβον, fritz, κονσερβοποιημένα κρέατα, μερικά λουκάνικα, τα χοτ ντογκ, cabanossi και kabana.
Δεν υπάρχει καμένα  απολύτως ασφαλές επίπεδο πρόσληψης για αυτά τα τρόφιμα. Όσο περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα  τρώτε, τόσο μεγαλύτερος  κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στη διάρκεια μιας ζωής.
Όποτε είναι δυνατόν, παρτε  ντομάτα και μανιτάρια, και ανταλλάξετε το μπέικον πρωινό για ένα αυγό με φασόλια
Αρπάξτε ένα πακέτο φρέσκο ​​στήθος κοτόπουλου και ψήστε το για χρήση σε σάντουιτς, ή να αγοράσει το τυρί με μειωμένα λιπαρά, κονσέρβες τόνου και σολομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.