Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ... ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΠΟΥ, ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!! ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ!!!

Πέντε χρόνια μετά την «Στρέλλα», ο Πάνος Χ. Κούτρας επιστρέφει και μας παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία, «Xenia». Η ταινία «Xenia» του Π...

Πέντε χρόνια μετά την «Στρέλλα», ο Πάνος Χ. Κούτρας επιστρέφει και μας παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία, «Xenia». Η ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, αντίστοιχα. Τα δύο αδέρφια, μετά τον θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Παράλληλα οι δύο νεαροί προσπαθούν να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show το οποίο πιστεύουν ότι θα τους εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μία Ελλάδα που αρνείται να τους δεχτεί... Το Tvxs συνάντησε τον καταξιωμένο δημιουργό σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη:

Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι κάτι που με συνθλίβει. Δε με λυπεί απλά, αλλά με συνθλίβει και νομίζω ότι έτσι θα έπρεπε να αισθάνεται κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, διότι βασίζεται στην άγνοια, στη βία, στον πόνο και σε οτιδήποτε είναι αρνητικό. Και όλο αυτό θα έπρεπε να το έχουν σκεφτεί πολύ νωρίτερα πριν φτάσουμε εδώ. Η ακροδεξιά πάντα εκφράζεται με τον φασισμό και ο φασισμός πάντα εκφράζεται με τη βία. Είναι συνταρακτικό και παράλληλα συγκλονιστικό το πως σε αυτή τη χώρα, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, μία ήπειρο που έχει αιματοκυλιστεί πολλές φορές, να συμβαίνουν αυτά... Είμαι κάθετα αντίθετος και το θεωρώ πολύ θλιβερό.
Όσο για την πατρίδα... Το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά δεν ανήκουν πουθενά, το βρίσκω δραματικό. Από τη στιγμή μάλιστα που θέλουν να ανήκουν κάπου, πρέπει να ανήκουν εκεί που επιλέγουν. Εγώ προσωπικά, είμαι εναντίον του να ανήκεις κάπου. Θα έπρεπε να ανήκουμε όπου θέλουμε, να μπορούμε δηλαδή να διαλέξουμε και να είμαστε ό,τι θέλουμε, είτε αυτό είναι Άγγλος, Γάλλος, Αμερικάνος, είτε γκέι, στρέιτ, είτε οτιδήποτε. Θα έπρεπε ο άνθρωπος να είχε αυτή την ελευθερία. Ωστόσο από τη στιγμή που θέλει να ανήκει κάπου, δεν μπορείς να του το αρνηθείς.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.