Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ... ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΟΝΤΩΣ ΒΡΩΜΑΝΕ!!!

Μυρίζει η ιδεολογία; Κι όμως, μυρίζει, απαντούν Αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post, τ...


Μυρίζει η ιδεολογία; Κι όμως, μυρίζει, απαντούν Αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post, τα άτομα με συντηρητικές πολιτικές απόψεις έχουν άλλη μυρωδιά απ΄αυτά που έχουν φιλελεύθερες πεποιθήσεις γι' αυτό και τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν συντρόφους με βάση την... ιδεολογία τους.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την Ρόουζ ΜακΝτέρμοτ, πολιτική επιστήμονα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο "Brown University", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, σ' ένα μεγάλο βαθμό, οι άνθρωποι έλκονται από την μυρωδιά ατόμων που ψηφίζουν το ίδιο με αυτούς.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν αυτό είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται σε καθαρά κοινωνικούς παράγοντες ή αν η βιολογία παίζει κάποιο ρόλο. Για να ελέγξουν τη σχέση μεταξύ της όσφρησης και των πολιτικών πεποιθήσεων, οι επιστήμονες μελέτησαν 146 άτομα, ηλικίας 18 έως 40 ετών, από μια μεγάλη πόλη στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το συμπέρασμα της έρευνας, οι εθελοντές βρήκαν τη μυρωδιά όσων είχαν παρόμοια ιδεολογία με τη δική τους πιο ελκυστική από ό,τι των ατόμων με αντίθετες πολιτικές απόψεις. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η σχέση μεταξύ μυρωδιάς και πολιτικών πεποιθήσεων μπορεί επίσης να παραπέμπει στο πώς οι γονείς μεταφέρουν τις προτιμήσεις τους για ορισμένες μυρωδιές στα παιδιά τους.

«Το γεγονός ότι ζητήσαμε από μία ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές ιδεολογίες να βαθμολογήσουν τις μυρωδιές φιλελεύθερων και συντηρητικών, χωρίς να τους έχουν δει προσωπικά και είδαμε ότι σε ανθρώπους με την ίδια ιδεολογία άρεσε η μυρωδιά… ατόμων με τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις, δείχνει ένα πράγμα: ότι η ιδεολογία έχει μυρωδιά...», υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.