Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΣΚΟΡΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΦΟΥ ΕΚΡΥΒΕ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ...!!! ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ 400 ΑΤΟΜΑ...

Υπό παρακολούθηση σχεδόν 400 άτομα που ήρθαν σε επαφή με έναν γιατρό από το Πορτ Χαρκούρ, ο οποίος πέθανε από Έμπολα ωστόσο είχε αποκρ...


Υπό παρακολούθηση σχεδόν 400 άτομα που ήρθαν σε επαφή με έναν γιατρό από το Πορτ Χαρκούρ, ο οποίος πέθανε από Έμπολα ωστόσο είχε αποκρύψει ότι είχε μολυνθεί από τον ιό, έχουν θέσει οι Αρχές της Νιγηρίας.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Νιγηρίας, Δρ. Αμπντουλσαλάμι Νασίντι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters είπε ότι είναι διάχυτη μια αίσθηση «απελπισίας» στη χώρα, καθώς δεν υπάρχουν ασφαλή φάρμακα ή εμβόλια για την αντιμετώπιση του Έμπολα, ο οποίος έχει ήδη μολύνει 18 ανθρώπους. Όπως είπε, λειτουργούν πλέον περισσότεροι θάλαμοι απομόνωσης στο Πορτ Χαρκούρ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δε θα αναφερθούν πολλά κρούσματα ακόμη.
Αφού ήρθε σε επαφή με έναν ασθενή, πριν πεθάνει και ο ίδιος από Έμπολα στις 22 Αυγούστου, ο γιατρός Ιγίκε Ενέμουο συνέχισε να περιθάλπει αρρώστους, ενώ συναντήθηκε με δεκάδες φίλους, συγγενείς και άλλους γιατρούς. Εκτιμάται ότι οι 60 από αυτούς αντιμετωπίζουν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης. Η σύζυγός του, που είναι επίσης γιατρός καθώς και μία ηλικιωμένη ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο ασθένησαν και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας η δεύτερη υπέκυψε.
«Τα πάντα έγιναν κρυφά, ο γιατρός παραβίασε τους υγειονομικούς κανονισμούς όταν ανέλαβε τον ασθενή που του αποκάλυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον ιό και δεν ήθελε να νοσηλευτεί στο Λάγκος για να μην τον βάλουν στην απομόνωση», ανέφερε ο Νασίντι.
Τον περιέθαλπε κρυφά έξω από το νοσοκομείο. Όταν ασθένησε και ο ίδιος δεν αποκάλυψε στους συναδέλφους του ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποιον που έπασχε από Έμπολα (...). Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που ξέφυγε από το δίκτυο παρακολούθησής μας. Και τώρα το πληρώνουμε», πρόσθεσε, μιλώντας στο περιθώριο μιας διήμερης συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπου ειδικοί συζητούν τρόπους για να επιταχύνουν την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για τον Έμπολα.
Μέχρι στιγμής, ο Έμπολα έχει σκοτώσει επτά ανθρώπους στη Νιγηρία, πέντε στο Λάγκος και δύο στο Πορτ Χαρκούρ, σε σύνολο 18 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Οι υπόλοιποι 11 ασθενείς ανέρρωσαν.
Οι ειδικοί που μετέχουν στη σύνοδο του ΠΟΥ στη Γενεύη σκοπεύουν να εξετάσουν τις πιθανότητες «παραγωγής και χρήσης» των οκτώ πειραματικών φαρμάκων και των δύο εμβολίων που έχουν στη διάθεσή τους οι υγειονομικές αρχές μέχρι στιγμής. Όπως επισήμανε πάντως ο Οργανισμός, καμία από αυτές τις θεραπείες δεν έχει αποδειχθεί μέσω κλινικών δοκιμών ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική.
«Μολονότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για να επιταχυνθούν οι κλινικές δοκιμές, οι νέες θεραπείες και τα νέα εμβόλια δε θα είναι διαθέσιμα για γενικευμένη χρήση πριν από το τέλος του 2014», προειδοποίησε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι υπό κανονικές συνθήκες για την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών θα χρειαζόταν μια δεκαετία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/491243/nigiria-giatros-ekryve-oti-epashe-apo-empola#ixzz3CMYCizjb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.