Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ "ΖΕΥΣ" ΧΟΡΕΨΕ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΣ FIGHTER SQUADROM (FS)

Καθημερινά συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές πτήσεις Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων στην 115 Π.Μ. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στα Χανιά από την Παρ...

Καθημερινά συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές πτήσεις Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων στην 115 Π.Μ. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στα Χανιά από την Παρασκευή 8 Αυγούστου και θα παραμείνουν έως και τη Δευτέρα 25 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν 18 Α/Φ F-16 CM της 480 Fighter Squadrom (FS) που ήρθαν στα Χανιά από τη βάση AB Spagdahiem της Γερμανίας.

Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που πλαισιώνουν το κλιμάκιο αγγίζει τα 300 άτομα. Οπως ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους και τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “Αναχαίτιση” η διοίκηση της 115 Π.Μ., οι Αμερικανοί πραγματοποιούν καθημερινά εκπαιδευτικές πτήσεις και συνεργάζονται με πιλότους από την 115 Π.Μ. αλλά και στελέχη από άλλες Μοίρες που βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.


325
«Η συνεργασία και η συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς της 480 Fighter Squadrom (FS) είναι πολύ σημαντική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μελλοντικών προκλήσεων ως συμμαχικές δυνάμεις που είμαστε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, σμήναρχος (Ι) Κώστας Ζολώτας. (ρεπορταζ Χανιώτικα Νεα)


1-MEGALH
Οι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την 115 Π.Μ.  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προσγειώσεις και απογειώσεις των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών καθώς και του σκάφους ανεφοδιασμού που συνοδεύει την αποστολή της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.


10492421_793742463998837_8099576108781556395_n
Επίσης, παρακολούθησαν μια επίδειξη από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων αεροσκάφους F-16 “Ζευς”  που μάγεψε χορεύοντας Πεντοζάλη αποσπώντας τα εύσημα από τους Αμερικανούς της  480 Fighter Squadrom (FS) που κατά την διάρκεια της Πτήσης του ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και σφυρίγματα !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.