Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...!!!

Η πρόεδρος Cristina Fernández de Kirchner ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πρόταση του κογκρέσου να μετακινήσει την πρωτεύουσα της Αργεντινή...


Η πρόεδρος Cristina Fernández de Kirchner ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πρόταση του κογκρέσου να μετακινήσει την πρωτεύουσα της Αργεντινής από το Buenos Aires στο Santiago del Estero, την παλαιότερη πόλη της χώρας.

“Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ξανά που θα έχουμε την ομοσπονδιακή μας πρωτεύουσα, ίσως περισσότερο προς το κέντρο της χώρας, ακόμα κι εδώ στο Santiago del Estero, τη μητέρα όλων των πόλεων της Αργεντινής. Μερικές φορές πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μία νέα εδαφική σχεδίαση, επειδή ο κόσμος έχει αλλάξει".

Η κίνηση αυτή δύσκολα θα πραγματοποιηθεί. Περισσότερο δείχνει ως μία πολιτική κίνηση της Kirchner, που προσπαθεί να γίνει πιο ελκυστική στις περιφέρειες της χώρας οι οποίες δεν συμφωνούν με το ευρωπαϊκό στιλ του Buenos Aires και δείχνουν πιο κοντά στον Julián Domínguez, τον ηγέτη της κάτω βουλής του κογκρέσου, ο οποίος δείχνει να χρησιμοποιεί την ιδέα στην προεδρική του πλατφόρμα.

Το Santiago del Estero, βρίσκεται 600 μίλια βορειοδυτικά της τωρινής πρωτεύουσας και αποτελεί την έδρα περίπου 250.000 ανθρώπων και είναι γνωστό για την έντονη ζέστη ενώ θεωρείται και η πρωτεύουσα της σιέστα στη χώρα. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.