Beaking News

Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ...

Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας από χρήστη του διαδικτύου απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης ανάλυσης και αξιοποίησης ψηφιακών πληροφοριών από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε άτομο, το οποίο είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την περαιτέρω διαδικτυακή και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού, καθώς, επίσης, εντοπίστηκε γεωγραφικά η κατοικία του.

Σε απευθείας επικοινωνία και συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νεαρό ημεδαπό που κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να αυτοτραυματιστεί. Ύστερα από κατάλληλους χειρισμούς, οι αστυνομικοί τον έπεισαν να τους παραδώσει το μαχαίρι, ενώ με σταθμό του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Υπενθυμίζεται ότι, για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

1 σχόλιο

 1. Καί όμως υπάρχει ένα μείζον θέμα επί των αυτοκτονιών, με τα κάτωθι σκέλη.
  (1) Η νομιμοποίηση της ευθανασίας εντός μετεχόντων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αντιγραφόμενα ως κάτωθι.
  (α) Νομιμότητα της ευαθνασίας-αυτοκτονίας.
  Λουξεμβούργο: Η ευθανασία νομιμοποιήθηκε με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου του 2008 και η επίσημη έγκρισή του έγινε στις 16 Μαρτίου του 2009.[4]
  Ολλανδία: Το 2002 η χώρα νομιμοποίησε την ευθανασία, ανάμεσα στα άλλα και με τη μορφή της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας από γιατρό.[5]
  Βέλγιο: Το Κοινοβούλιο νομιμοποίησε την πρακτική της ευθανασίας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2002.
  (β) Απαγόρευση της ευαθανσίας-αυτοκτονίας
  Ηνωμένο Βασίλειο: Η ευθανασία είναι παράνομη.
  Ιρλανδική Δημοκρατία: Η ευθανασία είναι παράνομη.
  Άρα, πρέπει να διερωτηθούμε τί μέλλει γενέσθαι, όταν εν Ελλάδι, ανεξαρτήτως αιτίας, αποφασίσει την αυτοκτονίαν του/της, κάποιος πολίτης ή κάποια πολίτιδα εξ Ολλανδίας, Βελγίου ή Λουξεμβούργου καί πραγματοποιηθεί εν Ελλάδι, καθώς καί αν αποτραπεί, τί ακριβώς διαμάχες προκύψουν, λόγω των συγκρουομένων προς το ισχύον Ελληνικόν Δίκαιον διατάξεων.
  (2) Αποδεχόμενοι/Αποδεχόμενες την απηνή καταστολήν της ευθανασίας/αυτοκτονίας, η οποία προφανώς είναι άπαξ διά παντός επιλογή οποιουδήποτε πολίτου/οποιασδήποτε πολίτιδος, τότε θα πρέπει να διερωτηθούμε τίνι λόγω πρέπει να δεχόμαστε ως νομίμων:
  (α) του προχείρου φαγητού,
  (β) της αλκοόλης,
  (γ) του καπνίσματος,
  (δ) των βιομηχανικών γλυκισμάτων,
  (ε) των αναψυκτικών,
  (στ) των γενετικών ασθενειών,
  (ζ) των ασυνειδήτων πράξεων, ως είναι τα πυροτεχνήματα, οι προκαλούμενες αναπηρίες εξ ασυνειδήτων οδηγών χερσαίων ή θαλασσίων οχημάτων κατά των αμερίμνων πολιτών, ως των διαβατών,
  ως βλαπτικών της ανθρωπίνης υγείας;
  (3) Η ευρυτέρα φιλοσοφική αντίληψη περί αποδοχής της
  αυτοκτονίας/ευθανασίας, εκ μέρους των διαφόρων κοινωνιών, λόγω της διαφυλάξεως της οικογενειακής, θρησκευτικής, εθνικής, επαγγελματικής αξιοπρεπείας καί τιμής.
  Άρα, βάσει των συγκκεριμένων σκελών, θα πρέπει:
  (α) Να νομιμοιηθεί εν Ελλάδι η αυτοκτονία/ευθανασία,
  (β) Να θεσπισθούν κανόνες καί προϋποθέσεις περί διαχωρισμού των
  ενδιαφερομένων πολιτών/πολίτιδων, όσον αφορά την
  ευθανασίαν/αυτοκτονίαν, χάριν αποτροπής των όποιων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες θα μπορούσαν επιτηδείως να την εκμεταλλευθούν χάριν επιδώξεως ανόμων κερδών,
  (γ) Προώθηση σχετικής διαφωτίσεως των πολιτών/πολίτιδων περί της
  κατανοήσεως ότι δεν υπάρχει "ανάκληση" της αυτοκτονίας εφ' όσον τελεσθεί, καθώς ο ανθρώπινος βίος είναι μοναδικός,
  (δ) Θέσπιση διευκολύνσεων, προς το σύνολον των ενδιαφερομένων χάριν ευθανασίας/αυτοκτονίας, εφ' όσον το επιθυμούν, περί του θανάτου τους, ιδίως όταν είναι ανάπηροι εκ γενετής ή ασθενείς τελικού σταδίου, μέσω:
  (i) δικαιώματος αγοράς των σχετικών θανατηφόρων χαπιών/ενέσεων,
  (ii) δικαιώματος κατ' οίκον ή εντός κλινικών ευθανασίας/αυτοκτονίας,
  (iii) υποχρέωσή τους περί της ρητής υπογραφής τους, εντός ορισμένου διαστήματος. Λόγου χάριν ορισμένη Δυτική χώρα, ζητεί εντός εξαμήνου, τρις(3) την ιδιόχειρον υπογραφήν του ενδιαφερομένου/της ενδιαφερομένης,
  (iv) δικαίωμα περί εξουσιοδοτήσεως προς ορισμένο πρόσωπον, εν είδει πληρεξουσίου, ώστε σε περίπτωσιν αντικειμενικής αδυναμίας του ενδιαφερομένου/της ενδιαφερομένης να υπογράψει αντ' αυτού/αντ' αυτής, καθώς είναι σημαντικόν. Λόγου χάριν, εξ ενός τροχαίου, κάποιος νεαρός μένει σε κώμα. Καθώς αδυνατεί προς αυτόβουλον απόφασίν του, εκ των προτέρων, εξουσιοδοτεί κάποιον, όπως ακριβώς επί των νομικών υποθέσεών του έχει τον δικηγόρον του. Ο αντ' αυτού/αντ' αυτής,
  απλώς υποχρεούται να εφαρμόσει την εξουσιοδότησιν ασυζητητί εφ' όσον αυτό απαιτηθεί καί δεν δικαιούται κάποιαν ένστασιν επί του προκειμένου.
  Άρα, κατανοούμε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε τέτοια ζητήματα με μίαν ευρύτητα, μακράν των όποιων αχρήστων ηθικολογιών.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.