Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ Η ΡΩΣΙΑ...!!! ΟΙ ΡΩΣΟΦΡΟΝΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗN ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...!!!

Τη φυγή των φιλορώσων εξεγερμένων από το Σλαβιάνσκ επιβεβαίωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βλαντίμιρ Παβλένκο, ο οποίος έχει διορισθεί ...


Τη φυγή των φιλορώσων εξεγερμένων από το Σλαβιάνσκ επιβεβαίωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βλαντίμιρ Παβλένκο, ο οποίος έχει διορισθεί από τους αντάρτες, διευκρινίζοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εισέλθει σε αυτή.

Αρχικά οι φιλορώσοι διέψευδαν την πληροφορία, την οποία είχε ανακοινώσει μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ.

«Οι (αυτονομιστές φιλορώσοι) μαχητές έχουν φύγει. Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ακόμη στο Σλαβιάνσκ. Δεν υπάρχει πλέον εξουσία στην πόλη», δήλωσε ο Παβλένκο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν το πρωί ότι οι αντάρτες εγκατέλειψαν αυτή την πόλη - σύμβολο της φιλορωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, που εδώ και δύο μήνες αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών.

Στο Ντονέτσκ, ένα από τα φέουδα των φιλορώσων αυτονομιστών, ο «πρωθυπουργός»» Αλεξάντρ Μποροντάι παραδέχθηκε πως τα στρατεύματά του έχουν αποχωρήσει από το Σλαβιάνσκ.

«Εξαιτίας της συντριπτικής αριθμητικής υπεροχής του αντιπάλου, οι μαχητές μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους», έγραψε ο Μποροντάι στον επίσημο ιστότοπο των εξεγερμένων του Ντονέτσκ.

Την Παρασκευή, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκoρ Στρελκόφ είχε απευθύνει έκκληση στη Μόσχα για βοήθεια, τονίζοντας ότι χωρίς τη βοήθειά της το Σλαβιάνσκ σύντομα θα πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των αυτονομιστών αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη διακοπή εκεχειρίας δέκα ημερών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για εκεχειρία, αλλά δεν μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση για τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.