Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ Ή ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ!

Γράφει ο Αντίοχος. Το’ χει πάρει απόφαση το σύστημα ότι μετά τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν σε τρεις μήνες (τον Οκτώβριο…), δεν...


Γράφει ο Αντίοχος.

Το’ χει πάρει απόφαση το σύστημα ότι μετά τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν σε τρεις μήνες (τον Οκτώβριο…), δεν πρόκειται να τη γλιτώσει τη «μεγάλη συγκυβέρνηση» με την ΝΔ (την οποία δεν θέλει γιατί μετά αξιωματική αντιπολίτευση –και μόνη εναλλακτική λύση- θα είναι η Χρυσή Αυγή…) και ψάχνουν τρόπο να την… απαλύνουν και να την παρουσιάσουν ως κάτι διαφορετικό από συγκυβέρνηση.

Το νέο, λοιπόν, σενάριο που –σύμφωνα με το «Βήμα»- εξετάζει ο mister Tsipras (και για να ακριβολογούμε, οι υπερατλαντικοί εντολοδότες του…) είναι κυβέρνηση μειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής από την ΝΔ (και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»). Ιδού το σενάριο:

«Την στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ γενικεύεται η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν καν ανοίξει το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφαία στελέχη του αποκαλύπτουν ένα τμήμα της στρατηγικής του για την επομένη μίας ενδεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, και με βασική προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, ο 
Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με κάθε δυνατό μέσο και δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση μίας δεύτερης εκλογικής διαδικασίας, με στόχο την αυτοδυναμία.
Υπό το πρίσμα αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, στον ΣΥΡΙΖΑ διευρύνουν πλέον τον ορίζοντα των πιθανών συνεργασιών, αποκλείοντας από την συζήτηση μόνον την Χρυσή Αυγή και βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με ψήφο ανοχής από άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις.
Θεωρητικώς, σε αυτές περιλαμβάνεται και η ΝΔ ή τουλάχιστον ένα τμήμα της».  

(ΥΓ) 1: Προσοχή σ’ αυτό το τελευταίο, το «ή τουλάχιστον ένα τμήμα της». Εννοούν, ότι μπορεί να γίνει μια στημένη διάσπαση της νουδούλας (με όσους βουλευτές χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να πιάσει τους 150+1…), με σκοπό αφενός μεν το κύριο σώμα της να παίζει το ρόλο της δήθεν αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφετέρου το τέρας που θα προκύψει, να μη φαίνεται εκ πρώτης όψεως, ως συγκυβέρνηση νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυβέρνησης μειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής του κόμματος Αβραμόπουλου (ας πούμε…). 

(ΥΓ) 2: Τιμή για την Χρυσή Αυγή ότι την αποκλείουν όλοι από τα συστημικά τους σενάρια, διότι επιβεβαιώνει αυτό που λέει, ότι στην ουσία υπάρχουν μόνο δύο κόμματα στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή και όλοι οι άλλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.