Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Ο ΕΡΩΤΥΛΟΣ ΟΛΑΝΤ! ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΛΕΠΕΝ... 9 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!!

Σταθερή ανοδική πορεία σημειώνει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα ποσοστά -ρεκόρ των ευρωεκλογών του Μαΐου η ακροδεξιά στη Γαλλία. ...

Σταθερή ανοδική πορεία σημειώνει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα ποσοστά -ρεκόρ των ευρωεκλογών του Μαΐου η ακροδεξιά στη Γαλλία.

Δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP δείχνει πως αν διεξάγονταν σήμερα εθνικές εκλογές η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν όχι απλώς θα περνούσε στον δεύτερο γύρο, αλλά θα ήταν και πρώτη με μεγάλη διαφορά.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει τη Λεπέν να κερδίζει το 26% των ψήφων στον πρώτο από τους δύο γύρους, έναντι 17% είτε του προέδρου Φρανσουά Ολάντ είτε του δημοφιλέστερου από τον ίδιο πρωθυπουργού του Μανουέλ Βαλς.

Η Λεπέν, της οποίας το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις ευρωεκλογές του Μαΐου, θα έπαιρνε περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο απ΄ό,τι ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο η δημοσκόπηση εμφανίζει να λαμβάνει το 25%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν Λεπέν και Σαρκοζί ήταν υποψήφιοι, κανένας σοσιαλιστής υποψήφιος δεν θα έφθανε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση δεν εξέτασε αν η Λεπέν θα επικρατούσε στον δεύτερο γύρο έναντι όποιου από τους πιθανούς υποψηφίους.

Εναντίον του Σαρκοζί η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση και της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, την στιγμή που διεξάγεται και άλλη έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012.

Κατηγορίες έχουν ήδη απαγγελθεί εις βάρος του για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και έχει δηλώσει ότι θα ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος τον Σεπτέμβριο.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Marianne κι έδειξε ότι η Λεπέν θα είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις στις εκλογές από τον Σαρκοζί μεταξύ ψηφοφόρων από την εργατική τάξη και ατόμων χαμηλού εισοδήματος, ενώ ο Σαρκοζί ανάμεσα σε στελέχη και επιχειρηματίες.

Ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έχει διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο το ποσοστό δημοτικότητάς του από τον Μάρτιο που ανέλαβε την πρωθυπουργία, η δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ, γεγονός που συνδέεται με τα σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας και την περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο Διαδίκτυο, στις 21 και 22 Ιουλίου, ανάμεσα σε 947 ανθρώπους.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2017.


2 σχόλια

  1. Σας παρακαλώ πολύ, από σεβασμό, το επίθετο της Μαρίν είναι "Λε Πεν" με δύο λέξεις όπως "Λε Μπαρόν". "Λε" σημαίνει "ο" ή "το" και "Πεν" σημαίνει στα βρετονικά (ο Ζαν Μαρι είναι Βρετόνος όπως είμαι κι εγώ): "κεφάλι". Τα βρετονικά υπάρχουν πάνω από 1500 χρόνια και τα γαλλικά από το 16ο αιώνα.... Να το ξέρετε αν η Μαρίν είναι Πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 (το ευχόμαστε με την οικογένεια μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΨΕΥΤΚΟΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ ΔΕ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΠΩΣ Η ΙΔΙΑ ΔΗΛΩΣΕ,ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΦΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.