Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ... ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Ο ΑΣΑΝΤ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, από τη βάση του στη Δαμασκό, έχει βήμα – βήμα ανακτήσει περιοχές που στο παρελθόν κατείχαν οι α...


Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, από τη βάση του στη Δαμασκό, έχει βήμα – βήμα ανακτήσει περιοχές που στο παρελθόν κατείχαν οι αντάρτες, οι οποίοι τον είχαν απειλήσει ότι θα τον εκδιώξουν.

Τώρα οι δρόμοι έχουν γεμίσει με αφίσες του που καλούν το λαό να τον επανεκλέξουν ως πρόεδρο της χώρας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

Ισχυροί ξένοι σύμμαχοι βοήθησαν τον Άσαντ να κρατήσει ή να ανακτήσει μια σειρά από πόλεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά βορρά – νότου της χώρας, να διατηρήσει την κατοχή στις ακτές της Μεσογείου προς το δυτικά και να αποκαταστήσει τον έλεγχο των συνόρων του Λιβάνου.

Το αποκορύφωμα αυτής της αργής αλλά σταθερής στρατιωτικής ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την οριστική απομάκρυνση των ανταρτών από την πόλη Χομς, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Άσαντ δεν αντιμετωπίζει σοβαρή πρόκληση.

Οι εχθροί του, όμως απορρίπτουν ως ‘φάρσα’ την ψηφοφορία της 3ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι τεράστιες περιοχές εξακολουθούν να είναι πέρα από την εντολή του και είναι αδύνατη να γίνει μια αξιόπιστη ψηφοφορία. Αλλά το ότι οι αρχές μπορούν να ελέγχουν όλες τις περιοχές, έστω θεωρητικά, αποκαλύπτει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Ένας από δύο υποψηφίους που έχουν εγκριθεί επίσημα να τρέξουν στην κούρσα των εκλογών εναντίον του Άσαντ, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σύριων θα είναι σε θέση να ψηφίσουν, υποβαθμίζοντας τις μάχες όπου εξακολουθούν να σκοτώνονται δεκάδες κάθε μέρα ή τα τρία περίπου εκατομμύρια των πολιτών που έχουν διαφύγει από τη χώρα.

«Στη μέση της χώρας, οι συνθήκες είναι ιδανικές για τις εκλογές. Στις ακτές η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Στο νότιο τμήμα της Συρίας, η κατάσταση γίνεται ολοένα και καλύτερη», είπε ο Χασάν αλ Νούρι, ένας σπουδαγμένος στην Αμερική, πρώην υπουργός Επικρατείας, σημειώνει το Dunya Bulteni.


--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.