Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

193 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΟΥ... ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

Εκδηλώσεις για την 193η επέτειο του προσκυνήματος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Παναγία Χρυσοβιτσίου και της κήρυξής του σε Αρχιστράτητο των...

Εκδηλώσεις για την 193η επέτειο του προσκυνήματος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Παναγία Χρυσοβιτσίου και της κήρυξής του σε Αρχιστράτητο των Ελλήνων πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Μαΐου από το Σύλλογο Χρυσοβιτσιωτών, την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το Δήμο Τρίπολης.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Θεία Λειτουργία και ιερή Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση πανηγυρικού και χορούς στο χώρο που έχει στηθεί ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη.

Επίσης στα πλαίσια εορτασμού των 30 χρόνων Αρχιερατείας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλεξάνδρου τιμήθηκε και η μνήμη του ιερέα του Χρυσοβιτσίου Παπα-Δημήτρη Σταυρόπουλου, ο οποίος όρκισε Αρχιστράτηγο τον Κολοκοτρώνη και τον ακολούθησε ως πρωτοκαπετάνιος των συγχωριανών του στην επανάσταση.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του μουσειακού χώρου με τα μητρώα των Χρυσοβιτσιωτών αγωνιστών του 1821 και οι παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Οι Μωραίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.