Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΥΣ 17 ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... 200 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ.

Στους 17 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μίας στοάς σε ορυχείο στη δυτική τουρκική επαρχία Μανίσα, όπως ανακοίνωσαν αξι...



Στους 17 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μίας στοάς σε ορυχείο στη δυτική τουρκική επαρχία Μανίσα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας. Επίσης 200 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι.

«Ο τελευταίος απολογισμός είναι 17 νεκροί», ήταν τα λόγια του αξιωματούχου, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι 11 τραυματισμένοι ανθρακωρύχοι έχουν ανασυρθεί από το ορυχείο, ενώ έκανε λόγο επίσης για 17 νεκρούς. Προηγούμενος απολογισμός της Υπηρεσίας έκανε λόγο για 15 νεκρούς.

Οι διασώστες προσπαθούν να διοχετεύσουν οξυγόνο στις στοές όπου έχουν παγιδευτεί οι ανθρακωρύχοι, σε βάθος περίπου 2 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την είσοδο του ορυχείου που βρίσκεται στην πόλη Σόμα, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Οι πυροσβέστες έχουν ανακοινώσει ότι ο πυκνός καπνός τους εμποδίζει να προχωρήσουν.

Ένα ελικόπτερο έχει σταλεί στον τόπο της τραγωδίας, ενώ ο στρατός έχει αποστείλει ομάδες 20 ατόμων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι ανθρακωρύχοι διαθέτουν μικρές φιάλες με μάσκες οξυγόνου, όμως δεν είναι γνωστό για πόσο μπορούν να επιβιώσουν με αυτές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, 580 άνθρωποι βρίσκονταν στο ορυχείο την ώρα της έκρηξης, όμως μεγάλος αριθμός από αυτούς κατάφερε να σωθεί.

Πολλοί γονείς ανθρακωρύχων, ανήσυχοι και με δάκρυα στα μάτια έχουν μεταβεί κοντά στο ορυχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.