Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ZOYME KAI ΑΛΛΟ ΔΡΑΜΑ... ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ....

Τέλος εποχής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τον χαρισματικό Γάλλο-Γερμανό φεντεραλιστή πολιτικό, ο οποίος απηύθυνε...

Τέλος εποχής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τον χαρισματικό Γάλλο-Γερμανό φεντεραλιστή πολιτικό, ο οποίος απηύθυνε την τελευταία ομιλία του στην ολομέλεια του σώματος στο Στρασβούργο, καθώς στα 69 του χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική.

«Είναι φυσιολογικό η παλαιότερη γενιά να κάνει χώρο για τους νέους» υπογράμμισε ο Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ ο οποίος εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1994. Κατά τη διάρκεια των 20 ετών που βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο «Κόκκινος Ντάνυ», προσωνύμιο που του δόθηκε όταν πρωταγωνιστούσε στα γεγονότα του Μαΐου του ’68, υποστήριξε σθεναρά το ομοσπονδιακό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας συχνά την ανάγκη δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ως τη μόνη λύση στο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό.

Γεννημένος το 1945 στο Μοντωμπάν στη νότια Γαλλία από πατέρα Γερμανοεβραίο και μητέρα Γαλλίδα θα επιλέξει σε ηλικία 18 ετών την γερμανική υπηκοότητα για να αποφύγει την στρατιωτική θητεία. Λόγω της ενεργού συμμετοχής του τον «Μάη του ΄68» θα εκδιωχθεί από τη Γαλλία και θα του απαγορευτεί η επιστροφή στη χώρα μέχρι το 1978. Το 1994 εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Γερμανούς Πράσινους, ενώ στις εκλογές του 1999 θα βρεθεί στο αντίστοιχο κόμμα της Γαλλίας. Το 2004 επανεκλέγεται στη Γερμανία.

Το 2012 θα δημοσιεύσει μαζί με τον Γκι Φέρχοφσταντ και σε συνεργασία με τον ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ ένα πολιτικό μανιφέστο με τίτλο «Ευρώπη, ξύπνα» όπου αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του για τα αίτια της κρίσης ζητώντας εκ νέου την ομοσπονδιοποίηση της Ε.Ε.

Στην τελευταία του ομιλία στο ΕΚ στο Στρασβούργο, ο Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ σε κλίμα συγκίνησης, κάλεσε ακόμα μια φορά την Ε.Ε να επιλέξει το δρόμο της ομοσπονδιοποίησης, ενώ αναφέρθηκε και στην κρίση στην Ουκρανία καλώντας την Ευρώπη να ενεργήσει για να προστατέψει τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.