Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΣΠΑΣΕ Η ΑΝΑΚΩΧΗ... ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΡΩΣΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ...

Λίγες μόνο ώρες πέρασαν από την ανακωχή που κηρύχτηκε λόγω του Πάσχα ανάμεσα στην κυβέρνηση του Κιέβου και στους αυτονομιστές των ανατολ...


Λίγες μόνο ώρες πέρασαν από την ανακωχή που κηρύχτηκε λόγω του Πάσχα ανάμεσα στην κυβέρνηση του Κιέβου και στους αυτονομιστές των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, και η χώρα θρηνεί ακόμα έξι θύματα.

Ανήμερα του Πάσχα έγινε επίθεση ενόπλων σε φυλάκιο φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο αλλά και δημοσιογράφους από την περιοχή, στην ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις φιλορώσοι και ένας από τους επιτιθέμενους.

Η ρωσική δημόσια τηλεόραση Ρασίγια 24, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στο Σλαβιάνσκ, μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι πέντε: δύο από τους δράστες και τρεις από την ομάδα των φιλορώσων που έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη.


Οργή της Μόσχας για τους νεκρούς

Οργή της Μόσχας για το αιματηρό επεισόδιο στην πόλη Σλαβιάνσκ. Η Μόσχα καταγγέλλει το Κίεβο για έλλειψη βούλησης προκειμένου να αφοπλιστούν οι Ουκρανοί εξτρεμιστές, κατονομάζοντας τον Δεξιό Τομέα. Πάντως, το Κίεβο σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι στη συμπλοκή σκοτώθηκε ένα άτομο.

«Οι παραστρατιωτικοί οργάνωσαν την πρόκληση τη νύχτα της Κυριακής στο Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας (περιοχή Ντόνετσκ). Το γεγονός αποδεικνύει ότι οι ουκρανικές αρχές δεν είναι πρόθυμες να αφοπλίσουν τους εθνικιστές και τους εξτρεμιστές» αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Κατά τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Απριλίου η ανακωχή του Πάσχα έσπασε στο Σλαβιάνσκ. Η επίθεση των ενόπλων μαχητών από τον λεγόμενο Δεξιά Τομέα στοίχισε ζωές αθώων πολιτών... Η ρωσική πλευρά είναι αγανακτισμένη με αυτήν την πρόκληση των παραστρατιωτικών, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αρχές του Κιέβου δεν είναι διατεθειμένες να ελέγξουν και να αφοπλίσουν τους εθνικιστές και εξτρεμιστές» τονίζεται ειδικότερα στην ανακοίνωση του ρωσικού τομέα.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία και να μη συζητούνται απλώς πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.