Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΡΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. Σε συνέχεια των χθεσινών μας σχολίων, όσον αφορά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο κόμμα της αξιωματικής ...


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Σε συνέχεια των χθεσινών μας σχολίων, όσον αφορά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, καθώς και για το κείμενο διακήρυξης των Ευρωεκλογών, τα πάντα δείχνουν ότι μαύρα και πυκνά σύννεφα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά με καταιγίδα διάσπασης.

Αφορμή το οκτασέλιδο κείμενο της αριστερής πλατφόρμας του κυρίου Λαφαζάνη που στην ουσία ζητάει έξοδο από την ευρωζώνη, μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης και διαγραφή του χρέους.

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί από μόνο του την πεμπτουσία της ρήξης, «αλλά την κορυφή του παγόβουνου» σε μια προγενέστερη και γενικευμένη διάσταση απόψεων, θέσεων και πρακτικής, οι οποίες χρονικά εντάθηκαν μετά την προσχώρηση στο κόμμα, όλων των τυχοδιωκτών αρουραίων που εγκαταλείποντας το βυθιζόμενο πλοίο του ΠΑΣΟΚ, αναζήτησαν προς τ’ αριστερά αποκούμπι για την παράταση του πολιτικού τους ευ ζην.  

Άλλωστε είναι γνωστή εις όλους, η ιδεολογική διαφοροποίηση και η προστριβή μεταξύ των συνιστωσών η οποία κινείται από την αριστερά του «σαλονιού», έως εκείνη του «πεζοδρομίου και της μολότωφ».

Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ένα συνονθύλευμα αστών οι οποίοι ασταμάτητα ταλανίζονται από το σύμπλεγμα  προβολής της αριστερής «επαναστατικής» τους διαλεκτικής και δράσης. Κάτι ανάλογο με τους υπερμεγέθεις μύστακες που έφεραν κάποιοι κατά το παρελθόν για να αποδείξουν ότι διαθέτουν περισσότερο ανδρισμό από τους υπόλοιπους.

Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα λόγω των δημοσκοπήσεων οι οποίες έδειχναν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με υψηλότερα ποσοστά, έναντι αυτών του κυβερνώντος, καθώς και λόγω της δημοτικότητας του κυρίου Τσίπρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι εσωκομματικές τριβές και συγκρούσεις όσον αφορά την στρατηγική και την περεταίρω πορεία, εν όψει της εξουσίας, είχαν τεθεί εν ύπνω.

Η γενικότερη παραδοχή, ότι οι διεθνείς οικονομικοί κύκλοι συνηγορούσαν στην διαδοχή του κυρίου Σαμαρά, από τον «ταλαντούχο» Αλέξη, ο οποίος συνδύαζε τα δυο σε ένα και ελεγχόμενη επαναστατικότητα και συγκατάβαση, έκαναν τα ξίφη που είχαν τραβηχτεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαμηλώσουν και τις φωνές αντίδρασης να κατασιγάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.