Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΑΚΗΣ, ΧΘΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. Κύριε Βενιζέλο εσείς που συζητάτε και σχολιάζετε για εγκληματικές οργανώσεις, ηθελημένα παραβλέπετε ότι...


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Κύριε Βενιζέλο εσείς που συζητάτε και σχολιάζετε για εγκληματικές οργανώσεις, ηθελημένα παραβλέπετε ότι η διαπόμπευση του «υπολοίπου» που ηγείστε δεν έχει πέρας

Για το αδίκημα της τοκογλυφίας, καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης , πιθανόν για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, ένα πρώην προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος και πρώην υφυπουργός. Πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτή Σερρών, Ιωάννη Ανθόπουλο, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά τοκογλυφία εις βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τέως υπουργός ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και……., ως πρόσωπο που κατέχει δημόσια θέση. Εδώ ανοίγουμε παρένθεση για να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, απ ότι φυσικά απεδείχθη και συνεχίζει ν’ αποδεικνύεται, είναι μια πρακτική «ρουτίνας» για πολλά ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των τελευταίων κυβερνήσεων. Πόσοι και πόσοι δεν χρησιμοποίησαν το δημόσιο αξίωμά τους, ως υπουργοί, υφυπουργοί και ανώτερα διοικητικά στελέχη, προκειμένου να αποκομίσουν μέσω κατάχρησης, χρηματισμού και φοροδιαφυγής οικονομικά οφέλη. Πόσοι και πόσοι δεν χρησιμοποίησαν την θέση και την πολιτική τους εξουσία για προσωπικό πλουτισμό, εις βάρος του Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού. Τα ονόματα είναι γνωστά, η δε λίστα των ανόμων ως φαίνεται, δεν έχει τέλος. Κλείνουμε την παρένθεση.

Ο εξαίρετος πρώην υπουργός εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού από το 2002 έως το 2005. Η εταιρεία εμφανίζονταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.