Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο... ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ, Ο ΤΑΛΑΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ!!!

“Ονειρεύονται οι Αμερικανοί” ήταν το σχόλιο του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, John K...

“Ονειρεύονται οι Αμερικανοί” ήταν το σχόλιο του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, John Koenig ότι η κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει “βήμα προς βήμα”.

Σύμφωνα με την Κίπρις, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Τζιχάν από την πόλη Τσιορούμ της Τουρκίας, όπου μίλησε σε διάλεξη για το Κυπριακό, ο κ. Ταλάτ είπε ότι “μα τον Θεό, νομίζω ότι τα μυαλά των Αμερικανών πήραν αέρα. Δημιουργούν έναν ενθουσιασμό ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων θα δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα. Θα δώσουν κίνητρο στους Ε/κ για την εξεύρεση λύσης. Και σε μια ενδεχόμενη συμφωνία, οι Κύπριοι με αυτόν τον ενθουσιασμό θα πουν ναι, αυτό νομίζουν”.

Υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ έχουν ένα τέτοιο όνειρο, αλλά η πραγματική κατάσταση δεν είναι αυτή. “Τα Βαρώσια είναι ένα θέμα που σχετίζεται με την επίλυση του Κυπριακού. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε μέτρο θα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία εμπιστοσύνης. Και αυτό σημαίνει οι δύο πλευρές να καταλάβουν η μια την άλλη, να δημιουργήσουν έναν διάλογο μεταξύ τους, να δημιουργήσουν μια κουλτούρα ειρήνης”.

Και αυτά που πρέπει να γίνουν γι` αυτό είναι ξεκάθαρα, πρόσθεσε λέγοντας πως αντί να επιδιώκει συμφωνίες, όπως η επιστροφή των Βαρωσίων, το άνοιγμα Μόρφου και οι μεταρρυθμίσεις για να έχεις έναν Τ/κ ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση, δηλαδή, την Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να αρχίσεις να υποστηρίζεις τη δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων. “Δηλαδή, να μάθει ο ένας τη γλώσσα του άλλου, να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να είναι σε θέση να προετοιμάσουν κοινά τηλεοπτικά προγράμματα, κοινά πανεπιστήμια, εν συντομία, χωρίς να αλλάζουν τις θέσεις τους στο Κυπριακό να μπουν σε έναν διάλογο μεταξύ τους, να στοχεύουν στο να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, ότι οι Ε/κ θα πρέπει να έχουν συναντήσεις με την Τουρκία από τώρα και στο εξής στο θέμα της μεταφοράς του φυσικού αερίου προς την ΕΕ, ο κ. Ταλάτ υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να συναντηθεί με τους Ε/κ απόντων των Τ/κ. Η Τουρκία, πρόσθεσε, αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και την Κυπριακή Δημοκρατία ως ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου. Γι` αυτό, είπε, χωρίς να υπάρχουν οι θεσμοί του ψευδοκράτους δεν μπορεί η Άγκυρα να συναντηθεί με τους Ε/κ ως Κυπριακή Δημοκρατία. “Αυτή η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από το ποιος το λέει, ο Αμερικανός Πρέσβης, ο Πρέσβης άλλης χώρας ή ο αρχηγός κράτους της άλλης χώρας”.

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.