Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"...

Στην ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ  τονίζεται: «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχ...


Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος  τονίζει ότι «μόνο η ιστορική εμπειρία της δικτατορίας και του μετεμφυλιακού κράτους που τη γέννησε, μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε δίκαια την περίοδο της μεταπολίτευσης, που παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της, είναι η καλύτερη περίοδος του τόπου μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους».
«Από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η χούντα για να βάλει τον λαό στο “γύψο” ήταν ο λεγόμενος “κομμουνιστικός κίνδυνος”» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΚΕ και υπογραμμίζει: « Αποδείχθηκε έτσι ότι ο αντικομμουνισμός -που και σήμερα καλλιεργείται από το σύστημα, τους μηχανισμούς του, κυβερνητικούς παράγοντες, την ΕΕ- οι διώξεις των κομμουνιστών και των πρωτοπόρων αγωνιστών, είναι πάντα ο προπομπός γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, του λαού».
Στο μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει: «Ειδικά σήμερα που τα νεοναζιστικά μορφώματα προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.