Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΤΑ «ΜΕΡΤΙΚΑ» ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ» (ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4)

Ύποπτες επαφές και υπόγειες συμφωνίες μεταξύ μελών του ΔΣ του Δήμου Γλυφάδας, για υπερτιμολόγηση οικοπέδων, που  αγόρασε με συνοπτικές ...


Ύποπτες επαφές και υπόγειες συμφωνίες μεταξύ μελών του ΔΣ του Δήμου Γλυφάδας, για υπερτιμολόγηση οικοπέδων, που αγόρασε με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος από την οικογένεια της αντιδημάρχου, καταγγέλλει με αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών  Γλυφάδας, Δημήτριος Καραπάνος.
Το Βατοπέδι της Γλυφάδας απασχολεί τον τοπικό Τύπο όπου καυτηριάζεται το γεγονός ότι έγινε απευθείας αγορά οικοπέδων από την οικογένεια της αντιδημάρχου, Βασιλικής Παπαδημητρίου, η οποία έχει τοποθετηθεί στη θέση της αντιδημάρχου Οικονομικών.
Καταγγέλλουν ότι η αντιδήμαρχος παρενέβη με εισήγηση και ζήτησε την νέα τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012 ώστε να αγοράσει ο Δήμος τα οικόπεδα της οικογενείας της και με την απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Γλυφάδας έγινε η τακτοποίηση της έλλειψης χρηματοδότησης του κονδυλίου για την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου, και προσετέθη το ποσό των 8.779.494 ευρώ, κατά παράβαση του νόμου.
Ακόμη και στην περίπτωση που η διαδικασία είναι νομότυπη και δεν υπάρχει υπερτιμολόγηση, τίθενται εύλογα ερωτήματα περί του ηθικού και νόμιμου για την διοίκηση του νυν δημάρχου Κώστα Κόκκορη. Δικαιούται ένας αντιδήμαρχος να πουλήσει οικογενειακή περιουσία του στο Δήμο, και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, υπερτιμολογημένα;
Ωστόσο καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των οικοπέδων Παπαδημητρίου στη Γλυφάδα, αφού ο Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα άρσης ασυλίας του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και αφορά κατηγορίες για κακουργηματική απιστία όταν διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος.
Με τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο κ.Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται κατά το διάστημα 2011 – 2012 όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα, ο Εισαγγελέας το Αρείου Πάγου, ζητά να αποφανθεί το Σώμα για την άρση ή μη της ασυλίας του Υπουργού.
Παράλληλα έστειλε την υπόλοιπη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σ’ όσους δημοτικούς συμβούλους (27 στο σύνολο) ψήφισαν για την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου ζημιώνοντας το Δήμο Γλυφάδας κατά 2,8 εκατ. ευρώ.
Τα οικόπεδα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί με σκοπό μετατραπούν σε πλατεία και παιδική χαρά. Όμως επειδή πέρασε πολύς χρόνος χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση το δικαστήριο την ακύρωσε.
Tο δημοτικό συμβούλιο αγόρασε αυτά τα ακίνητα αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατομ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Προηγουμένως, η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον προέλεγχο ήταν αρνητική για την έγκριση της αγορά των ακινήτων, λόγω της επιβάρυνσης που θα υπήρχε στο Δήμο Γλυφάδας.
Αντίθετα, ωστόσο, το αρμόδιο Τμήμα του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε ότι δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επιβάρυνση, γιατί ήταν αμφίβολο αν θα προσδιοριζόταν η απαλλοτρίωση των ακινήτων με την αντικειμενική αξία, ενώ η αγορά θα γινόταν σε μικρότερη τιμή ακόμη και από αυτή που προσδιόρισε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.
Η υπόθεση έφτασε και στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά την συνεδρίαση της οποίας ο γενικός επίτροπος Επικρατείας τάχθηκε με την θέση της επιτρόπου. Δηλαδή, ήταν αντίθετος στην έγκριση της αγοράς των ακινήτων, ενώ παράλληλα ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του Τμήματος. Τελικά, η Ολομέλεια του Ε.Σ., απέρριψε το αίτημα ανάκλησης του επιτρόπου, επικαλούμενη την πτώση των τιμών των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς, αναφέρουν ότι τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων.
Νέο μέτωπο σφοδρής αντιπαράθεσης άνοιξε στο Δήμο Γλυφάδας μεταξύ του πρώην δημάρχου Στέλιου Λανδράκη και του εκδότη της εφημερίδας «Ανατροπή στα Νότια» Ηλία Κουτσώνα που παρενέβησαν τηλεφωνικά την Δευτέρα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4.

Μετά την δημόσια τοποθέτηση του Στέλιου Λανδράκη που αποκάλεσε «υδραυλικό» και δήθεν εκδότη τον Ηλία Κουτσώνα ο τελευταίος απάντησε χθες μέσω της ιστοσελίδας του στολίζοντας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τον πρώην δημάρχο:

«Όταν πεθαίνεις πολιτικά κάνεις σαν μανιασμένο άλογο . 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΙΜΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ..ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ..Εσύ Στέλιο Λανδράκη πόσα ένσημα έχεις; Που εργάστηκες και πόσα ένσημα έχεις; Στα νυχτερινά κέντρα ;και τι δουλειά έκανες; Σε έμαθε ο Γλυφαδιώτικος λαός σαν πολιτικό , και πολιτικά τελείωσες.. Ας έχεις υγεία να περάσεις καλά γεράματα…»
Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΖΟΟΜ:

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.