Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΙ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ» – ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.ΙΤΑΛΙΑΣ

Αμέσως μετά το μακελειό, οι αριστεροί μιλάνε για τα «μολυβένια χρόνια» της Ιταλίας, για τους «προβοκάτορες» των Ερυθρών Ταξιαρχιών, για μ...

Αμέσως μετά το μακελειό, οι αριστεροί μιλάνε για τα «μολυβένια χρόνια» της Ιταλίας, για τους «προβοκάτορες» των Ερυθρών Ταξιαρχιών, για μυστικές υπηρεσίες κ.τ.λ. Για παράδειγμα, είπε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλης:

«Έχουμε ζήσει στην Ιταλία τη δεκαετία του ΄70, όπου με τη δημιουργία της πολιτικής της έντασης κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του ΚΚ Ιταλίας προς την εξουσία. Και πολύ φοβούμαστε το ίδιο τώρα… Πιθανόν κάποιοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν «μολυβένια χρόνια» α λα ελληνικά και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, σε δημοκρατική εγρήγορση για να αποτραπούν όλα αυτά τα σενάρια».

Για να δούμε, λοιπόν, τι λένε οι ίδιοι οι «προβοκάτορες» κ.τ.λ. των Ερυθρών Ταξιαρχιών,  Φραντζεσκίνι, Μπούφφα και Τζιουστολίτζι (ηγετικά στελέχη), για τις σχέσεις τους με το Κ.Κ. Ιταλίας, στο βιβλίο που εξέδωσαν αργότερα με τον τίτλο «Εμείς οι τρομοκράτες»:

«Ως τότε, το ΚΚΙ είχε ακολουθήσει απέναντί μας μια τακτική που είχε πια σταθεροποιηθεί. Στην “Ουνιτά” και στις φιλικές του εφημερίδες μας κατήγγειλε δημοσίως ως προβοκάτορες, δεμένους με τις μυστικές υπηρεσίες και μας ονόμαζε “οι φανταστικές ερυθρές ταξιαρχίες, κόκκινες κατ’ όνομα και μαύρες στην πράξη”. Όμως, το ΚΚΙ ήξερε καλά ποιοι ήμασταν, ήξερε ότι η πλειοψηφία από εμάς προερχόταν από τις τάξεις του και ότι μερικοί από εμάς, με την κομματική ταυτότητα στην τσέπη, συμμετείχαν ακόμη στους κομματικούς τομείς του. Ήξερε αλλά δεν συνεργαζόταν με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, περιοριζόταν στο να δίνει για μας μια εικόνα μυστηρίου και διαστρεβλώσεως…».

(ΥΓ): Μήπως συμβαίνουν ανάλογα φαινόμενα κι εδώ σύντροφοι; Μήπως; 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.