Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ! ΔΙΩΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!!!

«Θα προστατέψουμε τον οίκο μας μέχρι τέλους. Ορθοδοξία ή θάνατος». Με τα λόγια αυτά οι ζηλωτές μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο...

«Θα προστατέψουμε τον οίκο μας μέχρι τέλους. Ορθοδοξία ή θάνατος». Με τα λόγια αυτά οι ζηλωτές μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος απαντούν στην απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση αναστολής ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για το κονάκι στις Καρυές.

Οι μοναχοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη αιτούμενοι να μην εκτελεστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εις βάρος τους η νέα αδελφότητα του μοναστηριού, με τα οποία ζητά να εκκενωθεί το αντιπροσωπείο της μονής στις Καρυές.

Με μία σκληρή ανακοίνωση στρέφονται κατά της ελληνικής πολιτείας και του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Διωκόμαστε για πνευματικές διαφορές με το Φανάρι, οι οποίες έχουν ποινικοποιηθεί με τη συνδρομή της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το κονάκι στις Καρυές ανήκει στην ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου εξ' ορισμού, όμως ισχυρές επιρροές διαμορφώνουν δικαστικές αποφάσεις για το ανάποδο», τονίζουν χαρακτηριστικά οι ζηλωτές μοναχοί.

Επισημαίνουν ότι δεν θα παραδώσουν το κονάκι, «για να δικαιολογήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια πέντε ψευδοεσφιγμενίτες μοναχοί. Για εμάς τους 120 μοναχούς της ιστορικής Μονής Εσφιγμένου είναι τόπος μετανοίας, ενώ γι' αυτούς επένδυση».

Πηγή: Δημοκρατία

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.