Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΙΟΥΣ... ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΒΕΤΑΡΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

«Σεβασμός στην ηλικία, αφοσίωση στο τζούντο». Με αυτές τις έξι λέξεις κήρυξε την λήξη του 5ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τζούντο Βετεράνων...


«Σεβασμός στην ηλικία, αφοσίωση στο τζούντο». Με αυτές τις έξι λέξεις κήρυξε την λήξη του 5ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τζούντο Βετεράνων, ο πρόεδρος της International Judo Federation, Μάριους Βίζερ, στους αγώνες που έγιναν στο Αμπού Ντάμπι (24-27/11).

«Ήταν το πιο πετυχημένο πρωτάθλημα, συμμετείχαν 696 άνδρες και γυναίκες από 56 χώρες. Ο σεβασμός αποτελεί μέρος του DNA κάθε τζουντόκα. Το άθλημα είναι ισχυρό σύμβολο δραστηριότητας που ταιριάζει σε κάθε ηλικιακή κατηγορία», είπε ο Ρουμάνος παράγοντας που «χρεώνεται» τον ραγδαία ανερχόμενο θεσμό.

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και η παρουσία των 8 Ελλήνων βετεράνων αθλητών, οι οποίοι επέστρεψαν «φορτωμένοι» με 1 χρυσό και 2 αργυρά μετάλλια.

Ο Οδυσσέας Τζιγκουζίδης στην κατηγορία 40-44 ετών (+100κ.), ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου και έφτασε τα 5 χρυσά μετάλλια, σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα βετεράνων. Είναι ο μοναδικός αθλητής που κέρδισε 2 χρυσά σε ένα παγκόσμιο (Μαϊάμι, 2012).

Ο Σπύρος Ρήγος, στις ηλικίες 50-54 ετών (+100κ.), κατετάγη στην 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο από το Αμπού Ντάμπι θα τοποθετηθεί δίπλα στο χρυσό του 2009.

Ο Γιώργος Ανδρεάδης, 55-60 ετών (+100κ.), κέρδισε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Χωρίς μετάλλιο αλλά με θέσεις στην κατάταξη ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα ο Βίκτωρ Σιώπης (5ος, στις ηλικίες 55-60 ετών, -100κ.), Βασίλης Κουιμτζής (5ος στα -81κ., 45-49 ετών) και Δημήτρης Τριανταφύλλου (7ος, στα -90κ., 45-49 ετών)

Συμμετοχή είχαν ο Ηλίας Παραγυιός και Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

Με την ειδική πλακέτα του μεγαλύτερου σε ηλικία συμμετέχοντα τιμήθηκε ο 84χρονος Νίκος Κλουβάτος, εμβληματική μορφή στο τατάμι του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου για 50 χρόνια. Ο κ. Κλουβάτος δήλωσε συμμετοχή στις ηλικίες 80-85 ετών αλλά ελλείψει συμμετοχών αγωνίστηκε στην κατηγορία 75-80 ετών (-60κ.), αντιμετωπίζοντας τρεις Ιάπωνες και σημειώνοντας ισάριθμες ήττες.

Το επόμενο «World Veterans Judo Championships» θα γίνει το Νοέμβριο του 2014 στη Μαρμπέγια της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.