Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΙΡΕΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...

Αναίρεση κατά των παρεπεμπτικών διατάξεων του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για κατηγορούμενους της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδί...

Αναίρεση κατά των παρεπεμπτικών διατάξεων του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για κατηγορούμενους της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου άσκησε αναίρεση κατά των διατάξεων του υπ' αριθ. 2000/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που είχε παραπέμψει τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο, καθώς επίσης και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Γνωμοδοτικών Επιτροπών.

Οι απαλλακτικές διατάξεις παραμένουν ενώ στο κείμενο της έκθεσης αναιρέσεως προβάλλονται λόγοι που πλήττουν την αιτιολογία του βουλεύματος κυρίως ως προς τις πράξεις ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στους εκπροσώπους της Μονής, αλλά και ως προς τη βασιμότητα της κατηγορίας για τις άλλες αξιόποινες πράξεις.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.