Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ... ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ...!!!

Κάμψη παρουσιάζει το απεργιακό μέτωπο των καθηγητών, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Σε κοινή συνεδρίαση των προέδρω...


Κάμψη παρουσιάζει το απεργιακό μέτωπο των καθηγητών, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Σε κοινή συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ την Παρασκευή θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον των κινητοποίησεων, ενώ
Σήμερα συνεδριάζουν οι τοπικές ενώσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν συγκεκριμένη πρόταση από την Ομοσπονδία, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΟΛΜΕ δεν υπήρξε συμφωνία, με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προτείνουν νέα πενθήμερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία τριήμερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.
Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων την Πέμπτη απήργησε μόλις ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές, ενώ την πτώση στα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία επιβεβαίωσε και το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, στη Γ' Αθήνας το ποσοστό συμμετοχής έπεσε στο 44% από 59% χθες, στα Τρίκαλα στο 22% από 40%, στη Λάρισα στο 27% από 47% και στην Χαλκιδική στο 40% από 65%.
«Κάθε μέρα απεργίας αφαιρεί από την τσέπη των απεργών από 60 έως 70 ευρώ. Με τόσες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς, δεν είναι εύκολη μια απεργία διαρκείας», εξήγησε ο κ. Παπαχρήστος.
Το Σαββατοκύριακο αποφασίζουν οι δάσκαλοι
Όσον αφορά τους δασκάλους, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος γνωστοποίησε ότι η απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, χθες απήργησε το 85% των δασκάλων και σήμερα το 65%. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.