Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΑΙΟΙ... ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΕΝΗ...

"Ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από την Εκτελεστική Γραμματεία, απηύθυναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, μ...

"Ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από την Εκτελεστική Γραμματεία, απηύθυναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, μετά από τη δημοσιοποίηση των Πρακτικών της Ολομέλειας της Βουλής της 9ης Ιουλίου, από τα οποία προκύπτει ότι ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, καταψήφισε την αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Γ. Γερμενή για την επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την άμεση παραίτηση του Υφυπουργού, η στάση του οποίου εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα, τόσο ως προς το δημοκρατικό του ήθος, όσο και ως προς  την καταλληλότητά του για ένα τόσο ευαίσθητο κυβερνητικό πόστο. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Υφυπουργό, στην οποία του ζητήθηκε να πάρει σαφή θέση απέναντι στα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει καταψηφίσει την άρση ασυλίας Γερμενή. Στην επιστολή αυτή ο Υφυπουργός ποτέ δεν απάντησε. Όπως και ποτέ δεν υλοποίησε ο Πρωθυπουργός την εξαγγελία του για μηδενική ανοχή στη βία. Τουλάχιστον ως προς την ακροδεξιά.

Το πλήρες περιεχόμενό της επιστολής  είναι το ακόλουθο :

Θέμα:  «Αίτημα για την άμεση παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων»
Aξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά από τη δημοσιοποίηση των Πρακτικών της Ολομέλειας της Βουλής (9/7/2013), αποκαλύφθηκε ότι ήταν ακριβής η καταγγελία που είχαν κάνει δημόσια οι Οικολόγοι Πράσινοι, βάσει της οποίας μέλος της Κυβέρνησης καταψήφισε την αίτηση της εισαγγελικής αρχής για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γεώργιου Γερμενή.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γερμενής συμμετείχε στην επίθεση κατά του Δημάρχου της Αθήνας, κ. Γ. Καμίνη εντός του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, στο οποίο μοιράζονταν τρόφιμα και δώρα σε άπορους συμπολίτες μας.  Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής οπλοφορούσε, ενώ στην προσπάθειά του να γρονθοκοπήσει το Δήμαρχο Αθηναίων, χτύπησε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Η  επίθεση τερματίστηκε μετά από την επέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του Δημάρχου, οι οποίοι επέτυχαν τον αφοπλισμό του βουλευτή. Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την προηγούμενη άρνηση της Δημοτικής Αρχής να επιτρέψει τη διανομή συσσιτίου της Χρυσής Αυγής που προοριζόταν μόνο για Έλληνες, στην Πλατεία Συντάγματος.
Για τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά και για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, η πράξη του κ. Γερμενή συνιστά προδήλως άσκηση ναζιστικής βίας. Για την αντιμετώπιση πράξεων αυτού του χαρακτήρα, οι οποίες πυκνώνουν και γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές τόσο για τους πολίτες, όσο και το δημοκρατικό πολίτευμα, απαιτείται η παροχή από το κράτος αυξημένου βαθμού προστασίας. Ήδη η Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για την κατάθεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενός σύγχρονου και σύμφωνου με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας ή αντιπαράθεσης στο ναζισμό, εύκολα βαπτίζεται «διέγερση σε βιαιοπραγίες» και ενίοτε οδηγεί σε ποινικές διώξεις αγωνιστών της δημοκρατίας (υπόθεση Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρη).
Η ανοχή στην ακροδεξιά βία που πηγάζει από ακραία συντηρητικά αντανακλαστικά, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Πολλώ δε μάλλον όταν προέρχεται από μέλη της Κυβέρνησης και ακόμα περισσότερο, όταν τα τελευταία είναι τοποθετημένα σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η Παιδεία. Για τους Οικολόγους Πράσινους, η διάπλαση των παιδιών και η εμφύσηση σε αυτά των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, έχει πρωτεύοντα ρόλο σε μία Δημοκρατία. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν νοείται ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Ευβοίας, κ. Συμεών Κεδίκογλου, να προΐσταται του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να λαμβάνει αποφάσεις που σχετίζονται με τον καθορισμό της γενικής πολιτικής του Υπουργείου. Διότι ο κ. Κεδίκογλου, με την καταψήφιση της αίτησης για την άρση της ασυλίας του κ. Γερμενή, δε στηρίζει απλώς ηθικά την ακροδεξιά βία, αλλά  νομιμοποιεί και τις βίαιες πρακτικές του ακραίου και επικίνδυνου για τη δημοκρατία πολιτικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και τη ρητορική μίσους, με την οποία δηλητηριάζει την κοινωνία μας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο σε συνδυασμό με το άρθρο 62 του Συντάγματος, καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άσκηση δίωξης κατά των βουλευτών, η Βουλή ερευνά μόνο εάν η πράξη, για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή εάν η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Εκτός βεβαίως και αν ο κ. Κεδίκογλου κρίνει ότι μέρος της πολιτικής δραστηριότητας ενός βουλευτή αποτελεί και η άσκηση βίας (σε συνδυασμό πάντα με την οπλοφορία).
Κύριε Πρωθυπουργέ, τόσο η βία, όσο και ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, αντίκεινται ευθέως στο δημοκρατικό πολίτευμα και στις αρχές στις οποίες θεμελιώνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της. Ο ίδιος μάλιστα έχετε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα δείξετε μηδενική ανοχή στη βία. Αντίστοιχα οφείλουν να πράττουν και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης. Εάν δεν το πράξουν, τότε πρέπει να παύονται άμεσα από τη θέση τους. Σε διαφορετική περίπτωση, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η μηδενική ανοχή στη βία δεν είναι παρά μία ρητορεία, η οποία τελικά εξαιρεί την ακροδεξιά βία. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα μας μία τέτοια επιλογή.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων"

1 σχόλιο

  1. ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΣ ΤΑ ΓΥΦΤΟ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΗΘΟΣ ΑΛΗΤΗ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΑΝΤΕ ΚΡΥΨΟΥ ΣΑΝ ΣΤΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.