Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. Αν θεωρείτε ότι μόνο στην Μητροπολιτική Ελλάδα υπάρχουν απατεώνες και ψεύτες πολιτικοί πλανάστε πλ...


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Αν θεωρείτε ότι μόνο στην Μητροπολιτική Ελλάδα υπάρχουν απατεώνες και ψεύτες πολιτικοί πλανάστε πλάνη οικτρά.

Και στην Ελλάδα του Νότου, την Κύπρο, η αστική δημοκρατία, η οποία ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης της Χώρας τον περασμένο Φεβρουάριο με πομπώδεις και υπερφίαλες υποσχέσεις ανασύνταξης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας, η οποία είχε στην κυριολεξία γονατίσει από την 5ετη θητεία της κυβέρνησης Χριστόφια, ή Τουρκόφια, όχι μόνο τον πρώτο κιόλας μήνα ενέδωσε απόλυτα στις εγκληματικές απαιτήσεις του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων, ωθώντας στον κρημνό την ήδη αιωρούμενη από την διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ τοπική οικονομία και κοινωνία, αλλά και όπως αποδεικνύεται βάσει προσφάτων αποκαλύψεων το «κούρεμα» ήταν ήδη προαποφασισμένο από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους και τραπεζίτες, η κυβέρνηση Αναστασιάδη το είχε εκ προοιμίου αποδεχτεί και…….. είχαν ενημερωθεί συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου, προκειμένου να φυγαδεύσουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, πριν την εφαρμογή της «επίταξης» καταθέσεων του κοσμάκη.
Δεν θα επεκταθούμε σε αναλύσεις και σε αναφορές για τον όλεθρο που προκάλεσε η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη (ανάλογος του δικού μας Αντωνάκη) τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας της, λόγω της δουλικής και απόλυτα ενδοτικής αποδοχής των πρωτοφανών αποφάσεων του Eurogroup, δεν θα επαναλάβουμε ότι η «Κυπριακή κρίση», που κατέστρεψε το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα, τον μοναδικό οικονομικό πυλώνα, που ήταν η παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα εκ μέρους των σκοτεινών διεθνών κύκλων που επιζητούν την οικονομική υποδούλωση Ελλάδας και Κύπρου καθώς και τον απόλυτο αφανισμό του Ελληνισμού, άλλωστε σε αυτά έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς και με επιχειρήματα σε προηγούμενα κείμενα, αλλά θα αναφερθούμε στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και που ήδη έχει διαψευσθεί από την Προεδρία της Κυπριακής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου. Κατά την διάρκεια λοιπόν της συνέλευσης, η κυρία Νέλλη Λούτσιου, στενή συγγενής του συμπέθερου του προέδρου Αναστασιάδη και πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα, Άντη Λόυτσιου, πήρε τον λόγο και αποκάλυψε ότι είχε ενημερωθεί και η ίδια, μέσω της οικογένειας Λούτσιου, ότι στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου θα αποφασίζετο κούρεμα των καταθέσεων.

Όταν λοιπόν βάσει της απόφασης του Eurogroup «κουρεύονταν» οι καταθέσεις χιλιάδων Κυπρίων, οι κόποι μιας ζωής, όταν απλοί άνθρωποι έβγαιναν καθημερινά στους τηλεοπτικούς δέκτες κλαίγοντας, όταν η ζωή μιας ολόκληρης κοινωνίας, σ’ ένα μόνο Σαββατοκύριακο καταστράφηκε, η εύπορη οικογένεια Λούτσιου, βάσει εσωτερικής άμεσης ενημέρωσης, από την «πηγή του κακού», έβγαζε τα χρήματα της στο εξωτερικό.

Φυσικά θα ισχυριστεί κάποιος, ότι αυτές οι καταγγελίες εις βάρος του προέδρου ξεκίνησαν με την αρχή της «Κρίσης», αλλά ο Νίκος Αναστασιάδης, με την «λεβεντιά» και την «πολιτική ακεραιότητα» που τον διακρίνει, είχε ζητήσει από την επιτροπή Πική, (επιτροπή που διερευνά την δόλια διαφυγή κεφαλαίων Κυπρίων μεγαλοεπιχειρηματιών και παραγόντων στο εξωτερικό, προ της εφαρμογής της απόφασης τουEurogroup) να διερευνήσει κατά  προτεραιότητα τις καταγγελίες σχετικά με τους εξ αγχιστείας συγγενείς του, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα όταν ο Αναστασιάδης κλήθηκε πρόσφατα να καταθέσει στην Επιτροπή, ο κ. Πικής ανέφερε ότι το πιο πάνω θέμα δεν ήταν αντικείμενο διερεύνησης της Επιτροπής.

Σύμφωνα με φήμες το ποσό που φυγάδευσαν στο εξωτερικό εξ αγχιστείας συγγενείς του προέδρου Αναστασιάδη φθάνει τα 320 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά θα επαναλάβουμε ότι αυτό είναι μόνο ανεπιβεβαίωτες φήμες. Το ποσό για το οποίο υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία είναι21 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.