Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

O ΜΠΡΕΪΒΙΚ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΟΣΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕi... ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ...

Σάλο προκαλεί στη Νορβηγία η είδηση ότι ο Αντερς Μρέιβικ, ο άνθρωπος που το 2011 έπνιξε στο αίμα το νησί Ουτόγια σκοτώνοντας 77 ανθρώπους εκ...

Σάλο προκαλεί στη Νορβηγία η είδηση ότι ο Αντερς Μρέιβικ, ο άνθρωπος που το 2011 έπνιξε στο αίμα το νησί Ουτόγια σκοτώνοντας 77 ανθρώπους εκ των οποίων πολλούς έφηβους μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, θέλει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, ο Μπρέιβικ έστειλε αίτηση για να φοιτήσει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Ο πρύτανης, Ολε Πέτερ Οτερσεν, επιβεβαίωσε ότι ο 34χρονος μακελάρης έκανε αίτηση για να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο, ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει ακόμα παρθεί καμία απόφαση.

«Δε γνωρίζουμε αν η υποψηφιότητά του γίνει δεκτή», τόνισε ο Οτερσεν, συμπληρώνοντας: «Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, είναι ανθρώπινο».

Επισήμανε, μάλιστα, πως το Πανεπιστήμιο του Όσλο δεν αρνείται σε κανέναν να σπουδάσει αρκεί να έχει την κατάλληλη ακαδημαϊκή πορεία, κάτι που ο Μπρέιβικ δεν έχει καθώς δεν έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του μια και εγκατέλειψε το σχολείο πριν τις τελικές εξετάσεις.

Παρόλα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν σε μία επικείμενη φοίτηση του Μπρέιβικ.

Ο Περ Αντερς Τορβικ Λανγεροντ, πολιτικός επιστήμονας και μέλος της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος όπου ο καθένας απαντά στον άλλο με λέξεις.

«Δε μπορείς να φιμώσεις όσους διαφωνούν μαζί σου, ή να τους πυροβολήσεις. Αυτή ελπίζω να είναι η τιμωρία του Μπρέιβικ. Αν θέλει να ακολουθήσει αυτές τις σπουδές, θα πρέπει να το κάνει με τον δικό μας τρόπο», συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ο διευθυντής των φυλακών Ιλα, Κνουτ Μπγιαρκέιντ, όπου ο 34χρονος εκτίει ποινή φυλάκισης 21 ετών, δήλωσε πως παρέχεται η δυνατότητα στους έγκλειστους να αποκτήσουν γνώσεις ώστε να βρουν δουλειά μετά την αποφυλάκισή τους.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος των φυλακών, Ελεν Μπγιέρκε, είπε ότι αν ο Μπρέιβικ φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο θα του δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιεί ειδικό σέρβερ από την φυλακή «με πολλά φίλτρα». protothema.gr

1 σχόλιο

  1. "έπνιξε στο αίμα το νησί Ουτόγια σκοτώνοντας 77 ανθρώπους" 77 εβραίους θέλετε να πείτε όχι ανθρώπους! Καλά τους έκανε και λίγους έφαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.